Aanspoelen op eiland dieptepunt uit tv-carrière Beau

Het was een grote wens van Beau van Erven Dorens om voor zijn programma De Wereld van Beau aan te spoelen op een onbewoond eiland. De opnames verliepen echter niet zoals gewenst. Dat zegt de presentator in Weekend. Van Erven Dorens vindt het één van de stomste dingen die hij ooit heeft gedaan. “Ik ben van een boot gesprongen voor de kust van Oost-Maleisië, maar vanaf dat moment ging allesfout. Het begon er al mee dat ik geen mooie duik kon maken“, legt hij uit.

De presentator liet zich vanaf de boot achterover in het water vallen. “Wat je vervolgens gaat zien is een lijdensweg. Het was bepaald niet romantisch, sterker nog, het was een van de stomste dingen die ik ooit heb gedaan, want ik had geen water en eten meegenomen. Bij Expeditie Robinson krijgen ze dat wel. En ik was helemaal alleen, ik filmde alles zelf.

Het was een hele expeditie voor de SBS-coryfee. “Ik had drie camera’s bij me en de accu’s laadde ik overdag op met zonneschermen. Dan ging ik op zoek naar eten. Ik was voortdurend bezig om eten te vinden; kokosnoten, bamboe, slakken. Aan het strand liggen was er niet bij. Voor noodgevallen had ik een satelliettelefoon bij me. Die heb ik ook moeten gebruiken.

Het heeft de presentator compleet veranderd, vertelt hij in Televizier. “Ik schud om de zoveel jaren mijn vel af en dat is gebeurd na die eilandervaring. Ik kwam terug als een ander mens. Ik heb veel columns en goede doelen afgezegd. Ik zie nu beter wat belangrijk voor mij is: mijn gezin, mijn familie, vrienden en dan komt dit programma.

De beelden zijn in 2012 te zien in De Wereld van Beau.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen