Erwin Nyhoff hoopt op ommezwaai door The Voice

Erwin Nyhoff hoopt dat zijn deelname aan The Voice of Holland hem financiële zekerheid oplevert. Dat zegt de zanger in VARAgids. Nyhoff had succes in de jaren negentig, maar tien jaar terug raakte hij in de vergetelheid. “Natuurlijk kon niet iedereen het waarderen dat ik meedeed. Die zeiden: wat moet iemand als jij nou bij The Voice? Maar die mensen hebben niet meegekregen wat ik de afgelopen tien jaar heb meegemaakt”. Dat het echt moeilijke jaren waren, ook financieel, met een gezin“, zegt hij.

Er was voor Nyhoff weinig zingen bij het afgelopen decennium. “Uit nood heb ik allerlei bijbaantjes aangenomen. Ik heb pakketten met kranten naar de krantenbezorgers gebracht. Om kwart over vier in de nacht moest ik de pakketten ophalen, vervolgens reed ik een aantal uurtjes langs boerderijen rond Zwolle. Daarna was ik jarenlang een afwasser in een bedrijfskantine. Ik was behoorlijk gefrustreerd.

Ondertussen bleef hij wachten op boekingen. “Op een gegeven moment was ik flauw van die bureaus en hun mooie verhalen. Ik dacht: ik doe die boekingen zelf wel. Dat heb ik toen gedaan en na een tijdje kon ik weer stoppen met die bijbaantjes. Maar dan deed ik ook een tijdlang echt alles: heel veel feestjes, bedrijfsfeesten, privéfeesten – en met plezier hoor, ik kijk absoluut niet neer op dat werk.

The Voice moet voor de ommezwaai zorgen. “The Voice of Holland voelt wel een beetje als gemakkelijke weg. Maar ik dacht: ja, straks ben ik zo’n vader die niks gepresteerd heeft in het leven. Niet dat ik zo nodig met mijn kop op tv moet, maar ik vind het belangrijk te doen wat je denkt dat je móet doen. Als een soort bestemming. En dit programma biedt een enorm platform.

Ik hoop natuurlijk de finale te halen. Mijn ambitie is nog steeds onmetelijk groot. Een nummer één, daar zou ik geen nee tegen zeggen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen