SBS 6 vindt dramaserie Beau en Jeroen ‘te risicovol’

SBS 6 heeft besloten de nieuwe politieserie Good Cop, Mad Cop met Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge toch niet aan te kopen, omdat de zender de aankoop te risicovol vindt. Nu wil producent John de Mol een film maken van de geplande tv-reeks. “We hebben de scripts gelezen. Het zijn goede scripts, maar ik geloof dat het niet verstandig is om in de positie waarin wij ons nu verkeren met nieuw drama te komen“, zegt SBS-directeur Eric van Stade in De Perstribune.

SBS 6 moet eerst weer marktaandeel terugwinnen, voordat de zender met nieuw drama komt, zegt Van Stade. “Heel helder gezegd betekent het dat SBS het op dit moment niet zo goed doet. We moeten zorgen dat er eerst programma’s komen die de kijker direct aanspraken en later kunnen we de verdieping zoeken naar drama. Drama is heel duur en daarom risicovol. Je bestelt vooraf dertien aflevering en je kunt niet meer bijsturen. Het risico houdt ons tegen deze dramaserie nu te bestellen.”

Good Cop, Mad Cop moet volgens De Mol ‘een soort komische Baantjer’ worden. Het is nog niet zeker of van de tv-serie een speelfilm wordt gemaakt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen