Geert Wilders als Michiel de Ruyter in Veronica Magazine

Foto: SBSGeert Wilders heeft zich exclusief voor Veronica Magazine laten transformeren tot zeeheld Michiel de Ruyter. De PVV- leider heeft zich bij de shoot vorig jaar samen met partijgenoot Hero Brinkman laten fotograferen. De metamorfose is onderdeel van de nieuwe serie ‘Heroes’, waarin bekende Nederlanders zich in het blad laten transformeren tot hun held. Wilders koos voor De Ruyter. Wilders: “Hij is een van de grootste helden uit onze geschiedenis. Strijdbaar. Voor niets en niemand bang.”

Veronica Magazine publiceert deze week de foto en een interview met Wilders. Hierin noemt hij Jan Peter Balkenende een antiheld. “Hij is de gezapigheid zelve. Hij is het politieke correcte midden, het niets van het niets.

Een filmheld heeft de PVV-leider naar eigen zeggen niet. “Wat ik op tv wel altijd leuk vond om naar te kijken was Miami Vice. Sonny Crockett en Rico Tubbs waren een soort van helden voor me.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen