‘Televisiecarrière Van Nieuwkerk zal niet lang duren’

Foto: Bob BronshoffDe televisiecarrière van VARA-coryfee Matthijs van Nieuwkerk zal niet lang duren en daarom is zijn hoge salaris verdedigbaar. Dat zegt bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de Publieke Omroep (NPO). “De druk is hoog, er wordt veel van Matthijs van Nieuwkerk verwacht. Zijn tv-carrière kan bovendien maar van korte duur zijn, want over een paar jaar houdt De Wereld Draait Door er mis- schien wel weer mee op en gaan we wat anders uitzenden. Daar mag een goed salaris tegenover staan.”

Henk Hagoort vervolgt: “Zulke hardwerkende mannen zetten zich een aantal jaren met hart en ziel in voor programma’s die nog jaren van invloed zijn op hun imago. Ik baal ervan dat zulke presentatoren in de pers en in de politiek constant worden afgeschilderd als zakkenvullers.

Ook het hoge salaris van Paul de Leeuw vindt hij terecht. “Paul de Leeuw mag van mij meer verdienen dan de Balkenendenorm. Hij draagt de show, hij is het programma. Dat vind ik iets anders dan een presentator die veel verdient voor het presenteren van een programma dat een ijzersterke formule heeft en het ook goed zou doen met een andere presentator“, zei hij maandag op een bijeenkomst in Hilversum, meldt Nu.nl.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen