402.000 kijkers voor dubbele McLeod’s Daughters


De kijkcijfers van maandag 25 mei 2009 (SKO)

Foto: SBSMcLeod’s Daughters (NET5, 20:31) – Het laatste seizoen van de Australische serie McLeod’s Daughters, dat de komende weken met dubbele afleveringen te zien is op de maandagavond van NET 5, is maandag redelijk goed van start gegaan. Er keken 402.000 kijkers (madl: 6.9%) naar McLeod’s Daughters. De serie is in Australië een groot succes. “McLeod’s Daughters heeft echt een hart en ik denk dat de mensen daarvan houden“, ver- klaart actrice Simmone Jade Mackinnon (Steven) in Televizier.

Simmone is trots op het succes van McLeod’s Daughters. “Vergeleken met al die politieseries is McLeod’s behoorlijk fris en luchtig. Ik denk ook dat het heel moeilijk wordt om een serie te vinden die zelfs maar in de buurt komt“, vertelt zij. De titel van McLeod’s Daughters is misschien ongelukkig gekozen, omdat twee actrices het na enkele seizoenen alweer voor gezien hielden. Opeens kwamen twee buitenechtelijke kinderen uit de lucht vallen. “Hadden we de serie maar Drover’s Girls of Drover’s Run genoemd. Dan hadden we tenminste niet steeds nieuwe dochters hoeven te creëren“, lacht producent Posie Greame-Evans.

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:00) – Musicalster René van Kooten en actrice Anette Barlo zijn sinds vorige week te zien met een gastrol in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Van Kooten speelt de succesvolle zakenman Frederik Waals. Van Kooten vond het een grote uitdaging. “Het lijkt me ontzettend leuk om het een keer mee te maken. In het theater heb ik in de grote en kleine producties gestaan. Toen ik voor het eerst repeteerde voor Goede Tijden, was het onthaal ontzettend warm. Er wordt ontzettend warm en het is erg gezellig daar. Ik vind het leuk om te doen. Ik was ervoor benaderd en het kwam goed uit met Jozef, wat ik nu aan het doen ben“, vertelde hij onlangs in RTL Boulevard. Goede Tijden Slechte Tijden trok maandag 970.000 kijkers (madl: 18.3%).

40 Jaar Pinkpop (VPRO, Ned2, 21:32) – Aankomend weekend viert Pinkpop haar veertigjarig jubileum. In aanloop naar het driedaagse muziekfestijn bracht de VPRO maandag een terugblik op 40 jaar Pinkpop op de buis. Er keken 219.000 kijkers (madl: 3.7%) naar het programma. Inmiddels is duidelijk geworden dat het optreden van de Britse band Depeche Mode aanstaande zondag op Pinkpop waarschijnlijk niet doorgaat. Zanger Dave Gahan heeft een maag-darmontsteking. De onzekerheid rondom Depeche Mode is een risico waar elk festival mee te maken kan krijgen. Pinkpopbaas Jan Smeets in De Limburger: “Bands die niet komen, ontvangen uiteraard ook geen gage. We kunnen niks claimen. Op de kaartjes staat ook dat het programma tot het laatste moment kan wijzigen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen