Van Deudekom: ‘Nederlandse tv-comedy’s zelden grappig’

Foto: SBS/ElvinCabaretier Joep van Deudekom, vanaf woensdag te zien in een nieuw seizoen van Tussen de Oren op NET 5, vindt dat Nederlandse tv-comedy’s zelden grappig zijn. Dat zegt Joep van Deudekom in zijn column in Televizier. Als voorbeeld noemt hij het kijkcijferkanon Zeg ‘ns Aaa, iedere zaterdag op RTL 4. “Zeg ‘ns Aaa wordt geschreven door de inmiddels 124-jarige Chiem van Houwinge met zijn 117-jarige echtgenote. Ze werken met zijn tweeën elke ochtend van 8 tot 12. Need I say more?

Joep van Deudekom noemt All Stars, ’t Schaep met de 5 Pooten en Jiskefet als enige leuke Nederlandse comedy’s. Hij snapt echter wel waarom zoveel mensen naar Zeg ‘ns Aaa kijken. “Volgens mij kijken de meeste mensen naar Zeg ‘ns Aaa omdat het zo gezellig is met van die gezellige mensen, die je ook op straat kunt tegenkomen en die precies dezelfde dingen zeggen als zij zelf.”

Amerikaanse of Britse comedy’s zijn veel leuker, schrijft Van Deudekom. “Ik heb wel eens ergens gelezen dat bij Friends de grappen geschreven worden door een stuk of twaalf grapschrijvers die rond een tafel zitten en per grap worden betaald. Daarom- heen zit nóg een groep schrijvers en die mogen zelfs niet eens wat zeggen, maar die mogen via een schrijver uit de binnenste ring suggesties doen. Als je vaak genoeg scoort, promoveer je naar de binnenste ring en als je te weinig scoort, lig je eruit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen