TV-première ’24 Redemption’ bij RTL 5

Als voorproefje op de start van seizoen zeven, kunnen de fans van ’24’ vanavond kijken naar de Nederlandse TV-première van ’24: Redemption’ bij RTL 5 (21.45 uur). De wereldpremière van deze twee uur durende prequel vond een week geleden, op 23 november, plaats op het Amerikaanse station Fox. “De film bevat de bekende elementen die ’24’ zo span- nend maken. Zo verloopt de verhaallijn realtime en worden gebeurtenissen op verschillende locaties via splitscreen in beeld gebracht.

In ’24: Redemption’ maakt Amerika zich op voor de inwijding van de eerste vrouwelijke president van het land. Op hetzelfde moment zit hoofdrolspeler Jack Bauer in Afrika, waar hij werkt als missionaris. Tijdens een staatsgreep helpt Jack een vriend, die probeert te voorkomen dat onschuldige kinderen als soldaat worden gerekruteerd. Jack komt voor een beslissing te staan die zijn leven voorgoed verandert. “Een beslissing die er ook voor zorgt dat de grote schare fans reikhalzend naar het zevende seizoen van ’24 ‘ zal uitkijken“, aldus een zegsvrouw van RTL 5.

De rol van special agent Jack Bauer wordt net als in de televisieserie vertolkt door Kiefer Sutherland. Verder zijn er hoofdrollen weggelegd voor John Voight en Robert Carlyle.

RTL 5 startte in 2002 met ’24’ en heeft inmiddels zes seizoenen uitgezonden. Seizoen zeven start in het voorjaar van 2009. “De TV-première bij RTL 5 is tevens de aftrap voor de release van de DVD van de film, die per 1 december bij de Free Record Shop te koop is.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen