337.000 kijkers voor Mooi Weer De Leeuw: De Marathon


De kijkcijfers van zondag 30 november 2008 (SKO)

Mooi Weer De Leeuw: De Marathon (VARA, Ned1, 02:00) – Het tweede deel van Paul de Leeuws marathonuitzending van Mooi Weer De Leeuw ter ere van zijn 25-jarig jubileum werd in de nacht van zaterdag op zondag door gemiddeld 337.000 kijkers (madl: 65.9%) bekeken. De kijkcijfers hebben betrekking op de kijkcijfers tussen 02.00 en 08.30 uur. Regisseur Guus Verstraete is trots op zijn samenwerking met Paul de Leeuw. “Paul heeft een fabelachtig gevoel voor de camera“, zegt Guus.

Guus Verstraete brengt al vele jaren de programma’s van Paul de Leeuw in beeld. “Onze eerste samenwerking dateert uit de tijd van Sterrenslag, eind jaren tachtig“, zegt De Leeuw deze week in Veronica Magazine. “Paul presenteerde toen samen met Sandra Reemer het programma. Het was zijn doorbraak voor het grote publiek.” Netmanager Roek Lips van Nederland 3: “Paul is een van de weinige tv-makers die zichzelf kan vernieuwen. Dat heeft hij al erg vaak bewezen.

Expeditie Robinson: De Finale (RTL5, 20:25) – Deelneemster Yin heeft Expeditie Robinson gewonnen. Tijdens de live-uitzending die door 956.000 kijkers (madl: 12.5%) bekeken werd, werd dit na een stremronde beslist. Presentatrice Evi Hanssen bracht zonder het te weten de laatste Expeditie Robinson met Ernst-Paul Hasselbach door. Evia in De Telegraaf: “De afgelopen reeks heeft mij iets geschonken én ontnomen. Ik zat al voor het programma in Maleisië toen ik tot mijn grote blijdschap ontdekte in verwachting te zijn. Ik heb Ernst-Paul Hasselbach dat nog kunnen vertellen. Ik kan nog maar amper bevatten dat Ernst-Paul er niet meer is.” De brunette verloor in oktober van dit jaar haar collega aan de gevolgen van een noodlottig verkeersongeval. “Het voelt heel vreemd om zonder Ernst-Paul bezig te zijn met de finale van Expeditie Robinson. Hij was altijd zo betrokken bij het programma, had zo zijn eigen ideeën.

Ajax – FC Utrecht (Discovery Channel, 12:25) – Het weekend vol eredivisievoetbal op Discovery Channel is een waar succes gebleken. Na de succesvolle uitzendingen op vrijdag en zaterdag, bereikte het succes zondagmiddag haar hoogtepunt met een zeer hoge score voor de wedstrijd Ajax – FC Utrecht. Er keken 805.000 kijkers (madl: 32.8%) naar het voetbal op Discovery Channel. Ajax – FC Utrecht eindigde in een score van 1-1. “We begonnen matig en FC Utrecht liet zien dat het wel al de hele week met deze wedstrijd bezig was“, zegt trainer Marco van Basten in De Telegraaf. Van Basten wilde de zware wedstrijd van donderdag tegen Hamburger SV (0-1) niet als excuus opvoeren. “Ik vind dat we in dit stadium van het seizoen twee keer in de week goed moeten kunnen voetballen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen