2,2 miljoen kijkers voor All You Need Is Love

Geplaatst op di 25 dec 2007 om 11:31


De kijkcijfers van maandag 24 december 2007 (SKO)

All You Need Is Love (RTL4, 20:34) – Voor Robert ten Brink is de jaarlijkse kerstspecial All You Need Is Love het hoogtepunt van het jaar. Mogelijk komt het programma terug met een reguliere serie. “We zijn bezig met plannen om een ‘All You Need’ op reis te maken, waarbij we dit soort kerstverhalen een beetje gaan uitbouwen. Daardoor krijg je de kans om echt wat meer het verhaal te horen“, vertelt Robert. All You Need Is Love scoorde op kerstavond 2.213.000 kijkers (madl: 31.8%).

Met een reisvariant zal Robert het vliegtuig niet mijden. “Dan is er een mogelijkheid dat ik bijvoorbeeld zelf naar zo’n ver land te reizen om te kijken wat de situatie daar is“, vertelt hij aan RTL Boulevard. Toch hoopt Robert op een carrièremove. “Wat ik wil voorkomen is dat ik over vijf jaar wakker word en nog steeds All You Need Is Love op een trap sta te doen. Ik denk dat je langzaam op een punt komt dat je een beetje tot bezinnen komt. Als de jaren gaan tellen, word je wat rustiger. Dan wil je misschien inderdaad wel eens een rustig gesprek aan een tafel met iemand zou willen voeren. Maar het woord ‘talkshow’, haal het er alsjeblieft niet bij. Het is zo beladen. Als je dat woord noemt, is het programma bij voorbaat mislukt.” All You Need Is Love was maandag op kerstavond het best bekeken programma op televisie. 4 in het land, dat erna werd uitgezonden, behaalde met 1.327.000 kijkers een kijkcijferrecord.

Het Familiediner (EO, Ned1, 21:29) – De programma’s Memories, Het Familiediner en Hello Goodbye wisten de hevige concurrentiestrijd op Kerstavond niet te winnen, maar werden na All You Need Is Love (2,2 miljoen kijkers) en Harry Potter 1 (1 miljoen kijkers) een goede derde. Voor de kerstspecial van zijn Het Familiediner probeerde Bert van Leeuwen gezinnen weer om één tafel te krijgen. “Tijdens de Kerst ontstaan inderdaad veel ruzies. Dat komt doordat er een rare druk op het feest ligt: het moet per se gezellig zijn“, vertelt Bert aan TVgids.nl. “In deze stress-situatie is een klein incidentje al genoeg om de vlam in de pan te laten slaan. Ook spelen er allerhande praktische zaken mee, zoals: wie zorgt er voor moeder deze Kerst? Ten slotte is er ook geregeld alcohol in het spel: met een borrel op komen oude irritaties makkelijk boven.” Memories werd maandag vanaf 20.30 uur door 946.000 kijkers bekeken. Het Familiediner van de Evangelische Omroep scoorde aansluitend 693.000 kijkers (madl: 9.7%), waarna Hello Goodbye 826.000 kijkers naar Nederland 1 trok. De kerstshow van Karin Bloemen behaalde na elf uur ’s avonds 1.294.000 kijkers.

3FM Serious Request (NOS, Ned3, 19:00) – De opbrengst van de 3FM-actie Serious Request is 5.249.466 euro. Dat is maandagavond bekendgemaakt. Het bedrag is inclusief de verdubbeling van de Nederlandse regering. De drie dj’s Michiel Veenstra, Gerard Ekdom en Rob Stenders mochten na zes dagen het Glazen Huis op het Plein in Den Haag verlaten. Ze zaten daar zonder eten en maakten onafgebroken radio. Ze deden dat om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie voor het Rode Kruis. Het geld wordt gebruikt om overal ter wereld schoon drinkwater te krijgen. Het vertrek van de drie dj’s uit Het Glazen Huis werd maandag rechtstreeks uitgezonden op Nederland 3. De finale van 3FM Serious Request trok 999.000 kijkers (madl: 19.0%) naar Nederland 3. Later op de avond werd de eerste kerstrevue van Mike en Thomas door 420.000 kijkers bekeken op diezelfde zender.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
51 Reacties op “2,2 miljoen kijkers voor All You Need Is Love”


 1. blokkie

  had ik niet vewacht zulke goede cijfers voor rtl gefeliciteerd.

 2. RobbieBoy

  Was ook een zeer mooie aflevering hoor, dit jaar. Wel verdiende score

 3. Anoniem

  Moest “4 In Het Land” dagelijks zoveel kijkers halen…

 4. mart

  Top rtl alleen jammer van de programmering van vandaag denk dat de po het vandaag weer wint HH kan echt niet rtl
  kijkcijfer voorspelling vanaond:
  Rtl4:
  the sound of music:1.078.000
  Ne1:
  het sterrencircus: 1.755.000
  andre rieu in wenen: 1.465.000
  Sbs 6:
  Harru potter en de geheime kamer: 1.044.000

 5. Theo's teeveetalk

  4 in het land had gewoon mazzel dat er geen Hart van Nederland was op SBS6.

  Toch blijft het opvallend dat RTL met 4 zenders ondanks de mega score van RTL4 nog steeds niet aan de 35% marktaandeel zit in 6+

  Iedereen hele fijne kerstdagen!!

 6. Mike

  Misschien leuk om hier de kijkcijfers van vorige Kerstavond tegenover te leggen:

  1. All you need is love kerstspecial (RTL4) 2.098.000
  7. Life & Cooking (RTL4) 957.000
  8. Lord of the Rings 1 (Ned3) 955.000
  9. TV Toppers (Ned1) 916.000
  10. X Factor (RTL4) 868.000

  11. Reportage (SBS6) 858.000
  12. Home Alone 4 (RTL7) 818.000
  14. Keeping up appearances (Ned1) 795.000

  Overige uitzendingen waren sport en nieuws.

 7. Anoniem

  Wat is er nu zo leuk aan All you need is Love? Sinds het begin deccenia geleden heeft het mij al niet kunnen bekoren.

 8. ome H

  ’t leukste vind ik steeds ’t hardlopen voor dat de geliefden elkaar in de armen sluiten

 9. ik reageer ook ff...

  RTL4 in zijn eentje al groter dan de gehele SBS-groep!

 10. tosti

  Toch nog 1 miljoen voor Harry Potter 1 die al zó vaak is uitgezonden.

 11. Craig

  Zo wordt Nederland 1 effe weggeblazen! Waar zijn al die PO fans?

 12. Anoniem

  Idols celebrates 2007 komt te vervallen op 31 december. Nu komt de andre van duin show op oudejaarsavond.

 13. Anoniem

  MOOIE CIJFERS VOOR NET5!!!!

 14. Anoniem

  @Craig, hier een po fan. Ik heb op kerstavond wel iets beter te doen dan als een loser voor de tv te hangen.

 15. R.vG

  @ome H

  Het is alleen jammer dat er nooit eens eentje lekker op zijn bek gaat voor de leuk. Lijkt mij geweldig om een ongeduldige Peruaan of Angolees door de lucht te zien gaan in zijn geiligheid om een blonde Hollandse te bespringen. :lol:

  Ik heb gisteren gekeken want er was niet veel anders waar ik was. Best wel vermakelijk. Alleen die kinderen van die pseudo bekende Nederlanders moeten ze maar niet meer doen.

 16. wim

  Nou Craig(post11), eenmaal per week daar hebben wij geen moeite mee, maqar zelfs dat halen ze nog niet.

 17. Craig

  Maar in 20-49 verliest Ned 1 ook vaak…

 18. Martijnjdd

  Quoot van Theo:
  4 in het land had gewoon mazzel dat er geen Hart van Nederland was op SBS6.

  Daarnaast werd in het laatste reclameblok van All you need is love de promo van 4 in het land / RTL Nieuws geplaatst en vertelde een bedrukte Rick Nieman over de 4 jonge slachtoffers bij de brand in Zeeland.

 19. wim

  Wat een grandioze show van Karin Bloemen gisteren, en daarom terecht zoveel kijkers(1.294.000), met een verrassende Asrid Joosten.
  Wist niet dat ze zo goed kon zingen.

 20. Anoniem

  oeiii SBS groep weer eens zeeeer laag

 21. L

  Geweldige show van KArin Bloemen!
  1.294.000 kijkers terecht!
  Wat ik grappig vond is dat de hele avond,
  memories famillie diner & hello goodbye niet
  over het miljoen kwamen, en om 23:00
  De Kerstshow over hte miljoen ging..
  ach ja Karin :P

 22. kritische kijker

  Waardeloos programma zonder enige inhoud. Appeleert alleen aan de onderbuikgevoelens van de niet nadenkende nederlanders. En dat zijn er toch wel weer 2,2 mio. Hele bejaardencentra houden het niet meer droog bij dit volledig op tranentrekken geproduceerde programma. Overigens had dit programma geen enkele concurentie op nivo. Dus allemaal maar weer voor de buis hangen en meesniften met dit kleine leed wat uiteindelijk weer goed komt. Goedkoper kan het niet. Maar ja den Brink heeft er een goede boterham aan en hij kan het nog jaren laten voortduren. Over 10 jaar schakelt hij over naar omroep Max en dan kunnen de bejaarden gewoon blijven afstemmen met de meeste kijkcijfers want de grijze golf is dan op zijn hoogtepunt.

 23. mart

  Eerst wordt wie ben ik geschrapt en nu ook idols celebrates en dan komen ze met een HH van andre van duin, waar zijn ze mee bezigwie ben ik was verzekerd van zeker 1,3 miljoen kijkers daarna werd het idols celebrates: rond de 1 miljoen en nu een HH van andre van duin 800.000 kijkers weet niet waar ze mee bezig zijn maar ze roepen het over zichzelf af.Dit is balachelijk voor de oudejaarsavond en het is ook nog eens een slecht lead in voor the singing bee wat op deze manier ook gaat tegenvallen

 24. Twan

  All you need was top
  Karin Bloemen was top.

  Merry Christmas!

 25. Vincent

  Waarschijnlijk is dit het bewijs dat wanneer RTL of desnoods SBS een goede programmering zouden neerzetten, de publieke omroep instort qua kijkcijfers. Programmal’s die normaal goed scoren, moeten nu genoegen nemen met amper de helft. Gefeliciteerd RTL

 26. tjoi

  @Vincent: de publieke omroep is ook echt ingestoord. NOT.
  Nederland 1 is gewoon nog tweede zender hoor. Als RTL of SBS de kans hadden om de PO van de troon te stoten, dan hadden ze dit allang gedaan, want is dat t niet wat CO behoort te doen: kijkers scoren om adverteerders aan te trekken?

 27. Michael*

  Terechte score voor RTL met All You Need Is Love 2.213.000
  kijkers. Algehele marktaandeel 34,5% toch nog wat aan de lage kant. Goed dat wel, maar nog niet goed genoeg (naar RTL’s prestaties).

  @Vincent (Post 25)

  Ja en Nee. RTL heeft niet meer de durf om nieuwe verrassende programma’s te gaan maken, als in hun glorie jaren begin jaren 90. En dat vooral met de van Westerloo elite. Zolang dat durf er niet komt, zal RTL (met name RTL4) blijven zwalken achter Nederland 1 aan (ook in de graaiers doelgroep 20-49, alhoewel minder problematisch). Dus RTL maak eens wat échte programma’s!

 28. Puk

  Het zal wel zielig zijn maar ik zag net op Eurosport schansspringen en het was weer top. Morgenstern voor de 3e keer op rij gewonnen. Proficiat! Nu All You Need kijken en Hyacinth. Dan goud, wierook en mirre want ik wil nu ook weleens weten of die Wijzen uit het Oosten misschien chinees, arabier en moslim zijn geweest. Maar mega-constructures South Pole is ook een docu om je vingers bij af te likken dus die kijk ik gerust weer. En me draadjesvlees en rode kool was gisteren al klaar.

 29. ver weg

  prachtig mooi gemaakte all yo need is love
  een klassieker op de kerstavond !

 30. Siem

  Nieuw record voor Journaal op 3 (889.000)??

  Verder natuurlijk tegenvallend Nederland 1 met op primetime (20:30-23:00) geen enkel programma boven het miljoen. En dit met programma’s die zich al wel bewezen hebben aan het Nederland1-publiek. Wanneer was het trouwens voor het laatst dat Nederland 1 op primetime geen enkel programma boven het miljoen had???

  En RTL4 moet van All You Need Is Love gewoon weer een wekelijks programma maken, ondanks het feit dat het een ongelooflijk duur programma is. Maar programma’s die boven de 2 miljoen scoren zijn zeer schaars, dus ‘why not’?

 31. Rene T

  Gisteren werd er hier nog geklaagd over programmas die te lang lopen….All you need is love draait ook alweer minimaal 10 jaar mee. In de wekelijkse of 2 wekelijkse variant scoorde het niet zoveel als de kerstvariant. Ik vind het in deze variant een leuke traditie op kerstavond. En ook hiervoor geldt; Je hoeft niet te kijken!
  Het mindere scoren van Ned 1 komt gewoon omdat hetzelfde soort programmas tegenover elkaar staan. (All you need, memories, famillie diner) Kijkers kiezen dan toch voor iets wat ze dan niet wekelijks kunnen zien.

  Het valt me op dat programmas waar emotie bij komt kijken vaak hier afgezeken wordt. Jammer, het hoeft allamaal niet zo (v)luchtig te zijn…

 32. Vincent

  @ Tjoi (post 26)
  Ik heb ook nergens gezegd dat d epublieke omroep is ingestort, dat zijn insinuaties die jij maakt op basis van mijn uitlatingen.

  Het gaat zich ook niet om kansen, want die hebben ze elke dag. Het gaat zich om durf en lef en niet te kiezen voor de makkelijke weg. Want dat is het probleem waar de commerciele nu mee te maken hebben. Ze maken de foute keuzes en worden hierdoor afgestraft door weglopende kijkers. Overigens ben ik van mening dat de publieken ook de foute keuzes te maken door een te eenzijdige programmering en al jarenlang hetzelfde, maar goed, tv kijkend Nederland moet toch ergens naar kijken, en dat is het geluk van de PO.

  Wanneer de CO met een verrassende, vernieuwde programmering zou komen, dan heeft de CO de mogelijkheid om zonder veel moeite de PO van de welbekende troon te stoten, net zoals op kerstavond gebeurde. Want let wel, wanneer de kijkers dus niet gebonden zijn aan bepaald programma (en dat is wat er gebeurd is gisteravond) dan zijn er altijd mogelijkheden voor programmamakers.

 33. !#Michael#!

  @ Anoniem

  Waar haal je die wijsheid vandaan? In de de dagschema’s staat anders nog steeds “IDOLS 4: Celebrates 2007”. Zie ook geen reden dat te schrappen, sluit perfect aan op “OudejaarsLoterij: Singing Bee”. En beetje extra promotie voor IDOLS kan ook geen kwaad, gezien de schokkende eerste duikeling onder het miljoen zaterdag.

 34. !#Michael#!

  En ffies over “4inhl”, 1.327.000 kijkers is zelfs aan de hoge kant voor “HvN-laat”. Keurige score en voor het eerst in de historie van “4inhl” boven het miljoen. Ben benieuwd hoe dit gaat lopen, als het al rond de 850.000 kijkers dagelijks blijft hangen is het al beter dan nu :)

 35. Thom

  @Michael,
  Idols is niet onder het miljoen gegaan zaterdag ;) kijk maar naar de nieuwe kijkcijfers

 36. Anoniem

  Thom raak niet in de war met de de uitslag en de liveshow

 37. Anoniem

  Anonymous, misschien dat je nog maar even terug moet kijken op kijkonderzoek.nl. Alle kijkcijfers zijn aangepast: dus OOK die van de liveshow van Idols.

 38. Waazaa

  Weet iemand waarom de cijfers van afgelopen zaterdag zijn aangepast?

 39. evert

  mooie score voor finale serious request

 40. kerst fan

  ik heb geen voorkeur voor een tv zender
  maar ik vind dat de publieke omroep en sbs het de laaste tijd stukken beter doen
  dan rtl en dan goede tijden slechte tijden is toch hellemaal niks meer
  alles is in die soap al 100 keer gebeurd trouwen scheiden ontvoering en dat elk
  jaar weer opnieuw
  gtst heeft zijn beste tijd gehad na ruim 15 jaar
  word tijd dat ze daar mee stoppen net zoals goudkust,,

 41. Siem

  Thom heeft gelijk! SKO heeft de kijkcijfers aangepast.

 42. Siem

  Even voor de duidelijkheid:
  Gisteren keken er totaal (18:00-00:00) 5.9 miljoen mensen tv. Vandaag waren dat er maar 4.7 miljoen. Dat is meer dan 1 miljoen minder?!

 43. karel44

  SKO past kijkcijfers van afgelopen weekeind aan!
  december 25, 2007
  Stichting Kijkonderzoek heeft haar resulaten van het laatste weekeind herzien. Er was nogal wat ophef over RTL4 parade paartje “Idols 4″ (951.000/1.040.000). De 4e reeks van de populaire talenten jacht zou voor het eerst een aflevering gehad hebben die gemmideld minder dan 1 miljoen kijkers wist te boeien. Verder vielen de cijfers van ”RTL Nieuws 19.30u” (1.354.000/1.376.000), ”Global Dancing With The Stars” (551.000/656.000), “Idols4: result” (1.063.000/1.176.000), “RTL Voetbal: Eredivisie” (967.000/1.032.000) hoger uit. Op zondag trokken “Life and Cooking” (560.000/749.000), “RTL Voetbal: Eredivisie” (1.856.000/1.999.000), “NPL: Miljoenenjacht” (1.236.000/1.301.000)

  Bij RTL5 vielen de resulaten van oud Talpa paradepaartje “Joling en Gordon: Over de Vloer” (380.000/400.000) en de backstage editie van “Idols” (425.000/470.000) hoger uit. En op zondag behaalde de finale van “Expeditie Robinson 100″ (551.000/570.000) en het “De Gouden Kooi-weekoverzicht” (81.000/93.000) uiteindelijk ook meer kijkers.

  Ook SBS6 had een klap te verwerken want de resultaten van de finale van de 3e reeks van het SBS6 kroonjuweeltje “Sterren Dansen Op Het IJs” (993.000/1.065.000) vielen ook tegen. De uitslag van ‘Sterren Dansen Op Het IJs” (1.451.000/1.551.000) en de “SBS6 kerstparade” (1.178.000/1.280.000) en “Hart van Nederland” (1.260.000/1.367.000) vielen uiteindelijk hoger uit. Op de zondag gelde dat voor “Wegmisbruikers” (838.000/887.000), “Peter R. De Vries” (1.080.000/1.113.000) en “Hart van Nederland” (1.078.000/1.130.00).

  Bij Ned1 vielen de cijfers uiteindelijk nog hoger uit. Paul de leeuw behaalde een uiteindelijk een seizoensreccord met “Mooi weer de Leeuw” (2.028.000/2.214.000) . Voor de zondag moesten de kijkcijfers van “Spoed” (937.000/971.000), het “NOS Journaal” (1.856.000/1.872.000), “Boer zoekt Vrouw” (2.626.000/2.666.000), “Mooi weer de leeuw: The day after” (1.771.000/1.803.000) en “Studio Voetbal” (937.000/973.000) bijgesteld worden.

  Positieve geluiden voor de omroepen dus. RTL4 kan opgelucht ademhalen, elke editie heeft tot opheden nog steeds elke aflevering minimaal 1 miljoen mensen weten te boeien. Voor SBS6 ook een opluchting de kostbare en 3e reeks van “Sterren Dansen Op Het IJs” wist toch nog meer dan 1 miljoen kijkers te trekken in haar finale show. En Ned1 heeft een mega weekeind achter de rug met ongekend hoge kijkersaantallen voor zowel Paul als Yvonne.

  De aanpassingen zijn een test voor het nieuwe jaar. Waarin SKO zal starten met voorlopige cijfers (live kijkers, morgen erna) en definitieve cijfers (Live kijkers + vertraagde kijkers, enkele dagen later). SKO zal invervolg dus altijd de cijfers nog bij stellen.

  Bron@talpafan.nl

 44. robie

  Dus waarschijnlijk nog hogere cijfers voor ‘All you need is Love’ :)

 45. Theo's teeveetalk

  SKO maakt zichzelf onsterfelijk belachelijk op deze manier.
  Ik begin zo onderhand vette twijfels te krijgen bij de betrouwbaarheid van die hele stichting.

 46. tjoi

  Waarom twijfelen aan deze cijfers? Dit zijn gewoon de oude cijfers + het aantal kijkers voor het uitgesteld kijken. wen er maar aan, want vanaf januari zal het altijd zo gaan: eerst een dag later de “normale” cijfers en een week later de gecorrigeerde cijfers.
  Dus i.p.v. belachelijk, maken ze de cijfers juist betrouwbaarder.

 47. wim

  Robbie. en wat denk je van de cijfers voor Boer Zoekt Vrouw

 48. R.vG

  Pffff alsof die cijfers iets zeggen. Het inspireert programmamakers in ieder geval niet om wat creativiteit aan de dag te leggen.

 49. Andy

  Ben al sinds de start in 1992 enorme fan van deze show. Helemaal toen het in ”95 werd overgenomen door het commerciele Veronica (holland media group) toen dat supermooie decor kwam met die trap.

  Super gedaan RTL. All You need is Love loopt al 15 jaar supergoed. Het blijft gewoon een goed format, en nu het weer in handen is van RTL (voorheen holland media group) kunnen ook weer die heerlijke oude tunes worden gebruikt van de oude Veronica tijd. Alleen het logo vind ik nog steeds verschrikkelijk wat jullie in 2003 in de remake hebben gegooid. Haal aub weer het oude logo terug wat altijd in een neon lamp in de studio hing!
  Veel beter!

  Trouwens. 378.000 kijkers voor de herhaling op RTL 8
  Best bekeken programma de hele avond op RTL8… zegt ook wat.

  SUPER!

  b

 50. Tetje

  Pfff…alsof de kijkcijfers van de gk WEL stimuleren tot het bedenken van iets beters…

 51. Tetje

  Ik had het tegen R.vG op 48

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.