Robert ten Brink: ‘All You Need is heerlijke kerstwolk’

Geplaatst op ma 24 dec 2007 om 11:44

Traditiegetrouw presenteert Robert ten Brink vanavond het avondvullende All You Need Is Love, boordevol romantiek en herenigingen. Het twee uur durende programma wordt bovendien omlijst met muzikale optredens van een keur aan artiesten. “Grote groepen Nederlanders laven zich daar elke Kerst aan, alweer voor de zestiende keer nu“, vertelt ‘host’ Robert ten Brink. “We proberen er ook een heerlijke ‘kerstwolk’ van te maken met louter positieve elementen. Geen sombere berichten.

De kersteditie van All You Need maakt het mogelijk dat mensen die ver uit elkaar wonen tóch samen kerst kunnen vieren. “Het is heel leuk om te maken“, benadrukt Robert ten Brink in De Volkskrant. “Maar ook héél duur, dus het is een godswonder dat het nog steeds mag in deze barre tijden.

Robert zegt zelf niet romantisch te zijn. “Nou kijk, ik hou thuis ook niet van spelletjes, maar er één presenteren is leuk“, vertelt hij. “Ik denk ook niet dat ik dat programma heel erg romantisch maak. Ik ben niet het type van de rumbonen en de rode wijn. Het Urker Mannenkoor staat er niet bij en er zijn geen vierduizend rozen geplant.

Het is juist heel puur“, zegt Robert. “En het gaat niet alleen om geliefden, maar ook om familieleden. Volgens mij heeft het weinig met romantiek te maken.

Emoties van ‘echte mensen’ komen heel vaak terug in Roberts programma’s. “Ik denk dat het zo is gegroeid, omdat ik het ook leuk vind om te doen“, vertelt de presentator van RTL 4. “Het is niet zo dat ik op een dag wakker werd en dacht: ik moet eigenlijk meer met mensen doen. Sterker nog, toen ik net bij de VARA werkte, werd mij wel eens verweten dat ik geen interesse in de kandidaten had.

De acht BN-er kinderen Suzanne en Charlotte ten Brink, zusjes Lola en Holly Brood, voetbaldochter Debbie Koeman, Aurore van der Meulen (dochter van Privé’s Wilma Nanninga), zangtalent Danny Froger en de jonge presentator Rick Brandsteder openen samen de All You Need Is Love Kerstspecial met een kerstmedley. “Presentator Robert ten Brink kan natuurlijk niet achterblijven bij zijn zingende dochters: ook hij laat van zich horen“, aldus een zegsvrouw van RTL 4.

De avondvullende kerstshow zit boordevol herenigingen. Maar liefst 43 buitenlandse liefdes en familieleden zijn dit jaar van ver gehaald om de kerstdagen in Nederland door te brengen. Robert heeft per privéjet op en top romantische plekken aangedaan, zoals Venetië, Parijs, het Franse Val Thorens en het Schotse Loch Ness.

Naast de talrijke herenigingen vindt ook nog een aantal sfeervolle optredens plaats in de in kerst gehulde studio. Het bekende Volendamse duo Nick & Simon brengt hun hit ‘Pak Maar Mijn Hand’ ten gehore en Alain Clark sluit de kerstshow af met een unieke vertolking van het nummer ‘God Only Knows’ van de Beachboys.

Na de reguliere uitzendingen, zoals RTL Nieuws, RTL Boulevard en Goede tijden slechte tijden, is het om 20.30 uur tijd voor twee uur lang All You Need Is Love.
57 Reacties op “Robert ten Brink: ‘All You Need is heerlijke kerstwolk’”


 1. Mike

  All You Need Is Love brengt echt het kerstgevoel. Wij starten hem net als vorig jaar om negen uur in, zodat we de reclame kunnen doorskippen, want dat verpest de uitzending altijd een beetje.

  Vorig jaar werd All You Need door 2.1 miljoen mensen bekeken. Dat zal dit jaar ongetwijfeld minder zijn, omdat Nederland 1 dit jaar populaire programma’s programmeert, in plaats van TV Toppers. Maar 1.5 miljoen kijkers moet zeker gaan lukken voor All You Need.

 2. Patrick

  Ik vind het jammer dat All you need niet gewoon als programma terugkeerd!

 3. Thom

  All you need keert wel terug als regulier programma, dat vertelde hij vandeweek aan RTL Boulevard! Een soort All you need op reis.

 4. piet

  Programma moet wel goed scoren.. iedereen weet dat kerstavond AlL you Need avond is.. plus dat hij ook nog goede promotie bij Paul de Leeuw had dit weekend!

 5. Joost

  Mijn verwachting voor de kijkcijfers op deze kerstavond:

  Nederland 1

  Memories 1.893.000
  Familiediner 1.374.000
  Hello Goodbye 1.239.000

  Nederland 3
  Holland Sport 412.000
  Mike & Thomas 301.000

  RTL 4
  All You Need Is Love 1.493.000

  SBS 6
  Harry Potter 890.000

 6. mart

  Laten we hopen dat all you need is love net als domino day een verrassing wordt met meer kijkers dan de 2,1 miljoen van vorig jaar, het verdient het absoluut

 7. Anoniem

  Nederland 1:
  Memories – 1.500.000
  Familiediner – 1.300.000
  Hello Goodbye – 1.300.000

  RTL4:
  All you need is love – 2.200.000

  SBS6:
  Harry Potter – 650.000 (dat is de 3e keer in een jaar dat deel 1 op tv is, en 6 keer in totaal, dus nu kent nederland de eerste harry potter wel)

 8. Thomas2

  Dan mijn schatting voor kerstavond:

  Nederland 1:
  20:00 Journaal – 1.732.000
  20:30 Memories – 1.329.000
  21:25 Het familiediner – 1.204.000
  22:15 – Hello Goodbye – 1.229.000
  23:00 Karin Bloemen: Kerstshow – 872.000

  RTL 4:
  20:00 GTST – 1.354.000
  20:30 All You Need Is Love – 1.677.000
  22:45 4 in het Land – 821.000

  SBS 6
  20:00 Trauma Centrum – 492.000
  20:30 Harry Potter en de Steen der Wijzen – 872.000

  Nederland 1 marktleider, maar RTL scoort met kerstprogramma het best. SBS zakt door het ijs door met Harry Potter te komen: al te vaak uitgezonden. Mogen blij zijn als de 872.000 kijkers gehaald worden!

 9. drama queen

  dit gaat floppen let maar op

 10. Hans Anders

  Iedereen die alle uitzendingen van ‘All you need kerst’ door de jaren heeft gezien weet dat dit programma behoorlijk downhill is gegaan.

 11. Michael*

  Nederland 1:
  20:00 NOS Journaal – 1.800.000
  20:30 Memories – 1.750.000
  21:25 Het familiediner – 1.144.000
  22:15 Hello Goodbye – 1.081.000
  23:00 Karin Bloemen: Kerstshow – 571.000

  RTL 4:
  20:00 GTST – 1.150.000
  20:30 All You Need Is Love – 1.750.000
  22:45 4 in het Land – 620.000

  SBS 6
  20:00 Trauma Centrum – 500.000
  20:30 Harry Potter en de Steen der Wijzen – 970.000

  Het zal enorm close zitten…

  Fijne Feestdagen Gewenst!!

 12. Orange boven

  Thomas en michael gaan jullie aub kerst vieren en STOP ok? ik heb alleen maar iets te zeggen jullie zijn ziek echt ziek

 13. Anoniem

  Veronica
  2030 NCIS 550.000
  2130 Numbr3s 425.000

 14. Anoniem

  ik zit nu te kijken maar het is de slechtste all you need kerst ooit. De onderwerpen zijn niet sterk maar het is ook nog eens kapot gemonteerd. Zonde. Die opening met vals zingende kinderen was vreselijk, moest vast van bart in t hout: lekker sbs copieren dis vrijdag veel sterker zullen zijn met kinderen van bekende nederlanders op het ijs. RTL is slappe hap tegenwoordig.

 15. ivo

  naam vergeten. Anoniem hierboven ben ik: ivo

 16. Blizzje

  Ach, de laatste jaren was All you Need de winnaar van de kerstavond. Zal dit jaar niet veel anders zijn.

 17. kevin

  Tuurlijk is all you need de winnaar. Wel jammer dat dit opnieuw een programma is wat rtl van een ander station heeft moeten overnemen. zie gooische vrouwen, voetbal, van speijk, miljoenenjacht, 1 tegen honderd, straks het zesde zintuig. ze zijn hun marktleiderschap helemaal kwijt. gelukkig zitten er bij de publieken en sbs slimme mensen zodat zij het daarna met veel geld kunnen overkopen. Morgen zal het wel een zuur feest zijn bij rtl. 3 miljoen kijkers, maar helaas opnieuw niet met eigen kracht.

 18. Blizzje

  AYNIL begon overigens niet bij SBS……..

 19. Dennis

  Het was een mooie uitzending van All You Need Is Love! Wat blijft dat toch een mooi programma; wat mij betreft mogen de wekelijkse uitzendingen weer hervat worden; enorme positieve, warme televisie, en dat hebben we nodig in deze tijd!

 20. kraan

  wie was die halve zool met die pet op die aan het einde van het programma het misschien wel mooiste popliedje ooit “God only knows” van the Beach Boys aan het verkrachten was? Schandalig. En wat waren de pauzes (reclames) weer ontzettend lang. Moeder de vrouw zat er naar te kijken, maar kraan is al vrij snel een goed boek gaan lezen en heeft een cd-tje (weeps-daryll ann) opgezet.

 21. Blizzje

  Die persoon met het petje was Alain Clark.

 22. Derek

  post 20
  aan de post te lezen en de antieke muziek en woordkeus ‘moeder de vrouw’ hebben we hier te maken met een bejaarde nederland 1 kijker.

  Het was weer een fantastische show en die reclames zijn net lang genoeg om ff te pissen en koffie te pakken

 23. mart

  Leuk uizending van all you need is love, met een prachtig decor

 24. kraan

  derek, ik ben 40 jaren jong, gezin met jonge kinderen, werkzaam in de zorg (leidinggevend), luistert kinkfm, bezoekt festivals en concerten, doet aan sport, muziekliefhebber. Hoezo vooroordelen beste Derek! Dat is het probleem met wel meer bezoekers op dit forum, die denken dat je per definitie bejaard, seniel en dement moet zijn om naar nederland 1 te kijken. En als je zo’n popklassieker wil coveren moet je wel van heel goede huize komen, het klonk werkelijk nergens naar en die gozer zong het net alsof hij op een piratenfestival stond.

 25. Anoniem

  Of zo’n 40 jarige die denkt 20 te zijn die zijn nog erger.

 26. Anoniem

  Was weer een show voor RTL en decor was van dancing with the stars van 2 dagen terug.
  Maar goed, het was volgens mij de enige echte kerstavond show rest op alle omroepen was niet veel aan.

 27. Sander

  Alain Clark verneukt helemaal niks hij is erg goed. En als jij het niet mooi vond hoe hij zong had dan lekker je lp’tje op gezet met dat nr.

  En wat is er mis met een piratenfeest. Daar zijn net zo goed, goede zangers. Wat een gelul.

 28. !#Michael#!

  @ Kevin

  Met alle respect, RTL Nederland is als zender groep nog steeds marktleider en RTL4 als zender weet gemmideld genomen ook elke week als marktleider aftesluiten. Alleen deze week wist Ned1 (15.9%) met 0.4 precentpunt boven RTL4 te eindigen (15.5%) in 20-49 (met alle respect nog steeds de doelgroep waar het om gaat). En deze week zal RTL4 wel weer marktleider zijn in de laatste week van 2007 met All you need is Love, The Sing Along (geweldige promo btw),RTL: Voetbal Eredivisie, Love Actualy en Idols op prime time.

 29. Anoniem

  alweer met alle respect michael?

 30. wim

  Michael het lijkt wel en grote ster spot voor RTL.
  Overdrijven is ook een vak.

 31. merel

  Al your need is love heeft ook voortaan het predicaat over de datum verdient.
  Wat een outbollig en achterhaald produkt is dit voortaan met een van s’lands slechtste presentator.
  Afvoeren die handel en snel met iets nieuws komen.

 32. kraan

  @anonymous, en in jouw geval: een puber die probeert volwassen te zijn maar daar nog lang niet aan toe is.

 33. Bas

  2,2 miljoen kijkers voor All you need. Bejaardenzender Nederland 1 is compleet van de kaart

 34. Patrick

  Een verdubbeling bij 4 in het land en meer kijkers voor All you need dan bij voetbal.

 35. robie

  2,2 miljoen voor Robert.

  Happy X-mas Merel :)

 36. Grobber

  Bas kom eens met iets orgineels. Deze uitspraak over bejaarden televisie is al zovaak gebruikt.
  En nu zie je maar weer dat het niet uitmaakt wie wat uitzend als het maar goeie en leuke televisie is

 37. Anoniem

  Wat een zwarte kerst voor de publieke omroep palers wim/ bOris/ Kraan/ Feder. Hopelijk hangt er nog een touw in het trapgat :P

 38. kraan

  och anonymous, ik ben gelukkig getrouwd, een leuke baan en heb de zaakjes aardig voor elkaar, dus dat touw……….echt niet nodig. Ik maak me meer zorgen over jouw, het lukt RTL eindelijk weer eens op één avond de grootste te zijn en anonymous verkeerd in hosanna-stemming en piest van pure opwinding bijna in zijn/haar broek (je was toch al wel zindelijk?). Dus maak je niet druk om mij, en de PO blijft de grootste (en beste), die illusie maak ik jou nu al armer. Fijne kerstdagen!!

 39. Kijkcijfers AYNIL door de jaren heen

  2007 2.213.000
  2006 2.098.000
  2005 1.836.000
  2004 1.946.000
  2003 1.842.000
  2002 2.441.000

  De cijfers van de kerstspecials door de jaren heen…

 40. kraan

  @39, heb je er ter vergelijking al eens de cijfers van bijvoorbeeld Boer zoekt Vrouw naast gelegd? Dan vallen deze cijfers eigenlijk best wel tegen. RTL moet het gewoon van het voetbal hebben om ècht goed te scoren.

 41. Anoniem

  @Kraan
  Inderdaad, een programma dat ééns per jaar wordt uitgezonden (tussendoor ook nog bij SBS is geweest trouwens) en scoort stelt natuurlijk niet zoveel voor bij een Boer Zoekt Vrouw, een Mooi! Weer De Leeuw, een Spoorloos etc dat elke week zulke cijfers haalt…. trouwens wel lachen dat Karin Bloemen laat op de avond een nog aanzienlijk beter cijfer scoort dan Idols op Prime Time, dus voor de RTL Die-Hard fans nou gaan roepen dat RTL weer terug zou zijn met dit ene succesje, kijk volgende week maar even naar de kijkcijfers van oudejaarsavond, we zullen een deja vu gevoel krijgen met afgelopen zaterdag…

 42. Hans. D

  De mensen moeten niet niet zoveel nadenken gewoon de t.v en dan genieten .
  Prima gedaan R.T.L.

 43. kraan

  @41, er zijn gelukkig toch nog nuchtere, intellligente mensen met realiteitszin op dit forum! Goede analyse anonymous (de echte dan hè).

 44. Anoniem

  rtl zal blij zijn met 2.2 miljoen voor 2,5 uur tv ze zullen dan denk ik wel iets van 3.4 miljoen gehad hebben in het begin gezien 2.2 gemiddeld is over de 2,5 uur

  4 in het land staat fout na robert kwam er RTL nieuws extra ivm met de brand daarna kwam 4 in het land.
  maar goed ze zullen wel blijven hangen die kijkers

  harry van sbs toch nog een miljoen ondanks dat het zo vaak al op tv was…

 45. winnie

  All you need is love vond ik erg leuk, maar het moet ook niet vaker komen. 1 keer in het jaar is genoeg, elke week hoeft voor mij niet meer. Je ziet nu dat veel mensen dit graag kijken op kerstavond, op de andere zenders kwamen ook niet echt leuke “kerstdingen” vond ik. Ned 1 zakt goed door de mand, deze programma’s (ik heb ze nog nooit gezien) scoren volgens mij elke week erg goed, maar nu blijft er niets van over. Deze dagen komt er zowiezo weinig origineels op tv, films die al voor de 10e keer herhaald worden en dergelijke.

 46. Blizzje

  Nederland 1 deed ook niet echt veel aan kerstprogramma’s gisteravond.

 47. !#Michael#!

  Pracht score voor “All You Need Is Love – Christmas special”, Het eerste programma dat met recht overeind blijft met Ned1 toppers als Memories (Normaal minimaal 1.5mln, gister 946dznd), Fammilie Diner (normaal 1.2mln, gister 693dznd) Hello Good Bye (normaal min 1.4mln, gister 826dznd).

  Alle Ned1 toppers stonden in lijn die normaal een miljoenenpubliek trekken en met een kerstsausje overgoten waren. Iedereen dacht dat All You Need Is Love de klappen zou krijgen en zeker niet gelijk zou blijven met vorig jaar (2.1mln).

  Nu heeft het vorig jaar ovetroffen en zaten er gemmideld over 2.5uur (!) 2.2mln mensen voor de tv. En dan zeggen we, tja als je het naast BzV of MWDL legt steld het weinig voor zo 1x per jaar. Gelul! Ten 1e kun je BzV en MWDL niet vergelijken met AYNIL! Die beide programma’s duren een uurtje, dit 2.5 uur. En verder zijn er maar weinig programma’s die de 2mln nog aan tikken, laat staan overstijgen.

  Gewoon een hoop gelul, RTL4 had gister een kijkcijfer klapper in handen, en ze zouden eigenlijk best in het voorjaar een 8 of 12 delige reeks kunnen maken van Al You Need Is Love en dan met kerstavond een kerstspecial.

  Verder absoluut kijkcijfer reccord voor 4ihl!1.327.000 kijkers! Oke nou hielp behoorlijk mee dat AYNIL een lekkere lead-in gaf, en dat HvN niet bij sbs in de programmering stond. Maar anderzeids kan dit zomaar het duwtje zijn wat 4ihl nodig heeft om wat meer respectabele cijfers te halen. We zullen zien!

 48. kraan

  michael, word nou eens wakker. BZV (voorbeeld), is een langer lopende serie en haalt wekelijks 2,5 miljoen> kijkers. Dat is een grotere prestatie dan een eenmalig programma dan All you need die “slechts” 2,2 miljoen scoort. Is dat nou zo moeilijk te snappen. Zucht.

 49. mart

  Zou als ik rtl was niet een reeks van all you need is love maken watn nu ben je ieder jaar gegarendeerd van tenminste 2 miljoe kijkers als er weer een reeks komt dan wordt het programma weer uitgemolken en dat moeten ze niet doen, ik zou het wel leuk vinden maar reken maar dat daar commentaar op gaat komen.trouwens prachtige cijfers. Zou als rtl zijnde wel meer amusment brengen op een doordeweekse dag, roeger stond rtl daar bekend om maar tegenwoordig zie je doordeweeks geen groot amusement meer en dat zou denk ik erg goed scoren

 50. Sander

  Ja die hele analyse zit niemand op te wachten. En maak je druk om zon eenmalige show.

 51. Aram

  @ !#Michael#!

  Ik gun RTL hun succes maar ook de PO. Er zijn op beide zenders mooie programma’s. Jij zit maar naar RTL te kijken en alles van hen is top.

  Het is jammer dat je nu na een eenmalig succes van RTL doet of alle problemen bij RTL voorbij zijn. Er zijn problemen bij RTL en daar wordt echt met zorg naar de kijkcijfers gekeken. Die vallen het laatste half jaar tegen. Ik ken veel mensen uit de mediawereld en het is algemeen bekend dat er lichte paniek is bij RTL over de kijkcijfers. Je hebt altijd leuke analyse op deze site, maar jouw analyse is te eenzijdig en klopt vaak niet. Als het een voetbalwedstrijd zou zijn dan heeft RTL inderdaad gescoord. Alleen staat de PO al een tijdje met 5-1 voor!!!

 52. RobbieBoy

  Maar SBS staat weer 5 punten achter RTL, en dat was van de zomer ook wel anders. Kortom, zo slecht gaat het niet met RTL, en voor dat er hier weer eentonige reacties op komen, ik zeg niet gelijk dat het weer helemaal goed gaat met RTL, ik zeg alleen dat ze deze slag gewonnen hebben van SBS, en dat is gewoon de waarheid

 53. !#Michael#!

  @ Kraan

  Je hoort mij niet zeggen dat in je derde reeks nog steeds 2.5mln of meer kijkers elke week trekken geen prestatie is, in tegen deel zelfs.

  Maar elk programma dat meer dan 2 miljoen kijkers weet te trekken is geweldig. Het komt niet meer zovaak voor dat in dit landje met 10 zenders meer dan 2 miljoen mensen de zelfde keuze naken voor het programma dat ze willen kijken. En het is een prachtige score voor Al You Need is Love, zeker als je je bedenkt dat de grote winnaar van 2007, Ned1, met al haar hit-formats in de zelfde kijkerspoel viste als RTL4, en dat RTL4 (de onder geschikte zeg maar) wel gewonnen heeft!

  En ik gun de NPO wel succes, alleen ik vraag me af of sommige dingen wel bij de NPO horen? Mijn visie is en blijft; Zo gouw er voor een programma of project van de NPO belangstelling is van uit een commerciele partij, dient niet de NPO maar de commeciele partij dat programma of project in z’n armen te nemen. Waarom publiekelijk geld spenderen aan iets wat commercieel gedragen kan worden? Die miljoenen kunnen ook naar infrastructuur, onderwijs, zorg ect. Daarom ben ik minder enthousiast over de NPO. RTL Wil Paul de Leeuw, SBS Boer zoekt Vrouw, wat doet dat nog op Ned1?

 54. Atmos

  Maar Michael wil RTL en SBS de programma’s zo graag omdat ze goed zijn of de kijkers die er naar kijken? Ze pakken wel gelijk 2 klappers uit?

 55. kritische kijker

  Waardeloos programma zonder enige inhoud. Appeleert alleen aan de onderbuikgevoelens van de niet nadenkende nederlanders. En dat zijn er toch wel weer 2,2 mio. Hele bejaardencentra houden het niet meer droog bij dit volledig op tranentrekken geproduceerde programma. Overigens had dit programma geen enkele concurentie op nivo. Dus allemaal maar weer voor de buis hangen en meesniften met dit kleine leed wat uiteindelijk weer goed komt. Goedkoper kan het niet. Maar ja den Brink heeft er een goede boterham aan en hij kan het nog jaren laten voortduren. Over 10 jaar schakelt hij over naar omroep Max en dan kunnen de bejaarden gewoon blijven afstemmen met de meeste kijkcijfers want de grijze golf is dan op zijn hoogtepunt

 56. !#Michael#!

  @ Atmos

  Mee eens, maar het gaat er om dat deze programma’s niet gefinancierd hoeven te worden uit gemeenschapsgelden. Dat lijkt mij motivatie genoeg. De maatstaaf moet zijn, is er commerciele interesse, dan moet de NPO het laten. De NPO moet puur en alleen dat bieden wat elders geen bestaansrecht heeft!

 57. christa

  beste robert ten brink ik heb een vraag niet voor mij maar voor me friendin die Randrianaivoson heet ze heeft fam in heel arm land haar vader en moeder en ze mist die twee …ik ben nu al een half jaar haar aangenomen zuster en hou veel van die meid ik wil dat ze een mooie kerst en oud en nieuw mee maakt en mijn huis staat open voor haar ik mis haar en haar man en wil graag dat ze een warm welcom in mijn land mee maken ik hoop dat het kan met vriendelijke groeten christa meijer christajoao@hotmail.com ..het gaat toch niet alleen om mensen die verliefd zijn of wel ………..ik hou van die mensen en ik zou graag zien dat hun ook gelukig zijn met vriendelijke groet christa meijer

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.