1,1 miljoen kijkers voor Wonderen bestaan


De kijkcijfers van maandag 13 augustus 2007 (SKO)

Wonderen bestaan (KRO, Ned1, 22:09) – Yvon Jaspers is wekelijks te zien in Wonderen bestaan, waarin mensen vertellen over een wonder dat zij meegemaakt hebben. “Goed beschouwd dondert het niet eens of een verhaal wel of niet waar is“, zegt televisierecensent Van Velzen. “Of het een wonder is of toeval. Als het maar goed verteld wordt.” Volgens Marc-Marie Huijbregts is ech- ter niet ieder verhaal geloofwaardig. Als voorbeeld noemde hij een item over een vallende vrouw.

In De zomer draait door vertelde Huijbregts aan Jaspers dat hij Wonderen Bestaan niet altijd even geloofwaardig vindt. “Soms hebben jullie hele lange items over een wonder dak denk: ja. Der was een vrouw die was aan ’t schoonmaken bij…“, vertelde Marc-Marie. Yvon: “En die viel van de trap.” Marc-Marie: “Nee, nee, die was aan… ja, die was aan het schoonmaken in een school en die viel toen van de trap af en toen voelde ze een hand die haar zo weer terug zette. Ja, die is gewoon net niet van de trap gevallen.” Wonderen Bestaan trok maandag 1.072.000 kijkers (madl: 19.7%).

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:03) – RTL 4 begon maandag met het herhalen van de soap Goede tijden slechte tijden. Twee weken lang zijn de laatste afleveringen nogmaals te zien, zodat de kijker vanaf maandag 27 augustus weer gemakkelijk in een nieuw seizoen van de soapserie kan stappen. In het najaar keert ook acteur Ferri Somogyi terug in de serie. Het lukt hem niet in Amerika door te breken. “Misschien was ik toch niet gefocust genoeg“, zei hij in het AD. “Als ik huiswerk meekreeg van mijn logopedie-instructeur en ik zag thuis vanuit het open raam de dolfijnen uit het water opspringen, had ik al snel geen zin meer om op een zuiver Amerikaans accent te oefenen. Ik acteer graag, maar kennelijk ben ik geen acteur in hart en nieren. Een mooie rol zou fijn zijn, maar niet ten koste van alles.” De herhaling van Goede tijden slechte tijden werd maandagavond door 416.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken.

The Crocodile Hunter (RTL7, 20:33) – Op maandag 4 september 2006 overleed Steve Irwin, alias The Crocodile Hunter, op 44-jarige leeftijd. Op het moment van zijn overlijden was hij bezig met het maken van filmopnamen voor zijn nieuwe onderwaterdocumentaire Deadly Creatures. Een steek van een pijlstaartrog werd hem fataal. Zijn weduwe Terri heeft het na zijn overlijden erg moeilijk gehad. “Het is erg vreemd om zoveel maanden zonder Steve door te brengen“, aldus Terri, via Televizier. “Er wordt vaak gezegd dat je er na een tijd makkelijker mee kunt omgaan, maar ik mis Steve meer dan ooit.” Maandagavond was de film The Crocodile Hunter: Collision Course te zien. Tijdens de opnamen kwam de moeder van Steve om het leven. “De film is aan haar opgedragen“, zei Steve destijds. “Het was haar wens dat we een film zouden maken waar de hele familie enthousiast over was. Zo wilden we de wereld iets heel positiefs geven.” The Crocodile Hunter werd maandagavond door 246.000 kijkers (madl: 4.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen