Vrolijk afscheid van de zender Tien

Geplaatst op Mon 13 Aug 2007 om 19:36

Televisiezender Tien neemt aanstaande vrijdag 17 augustus om 20.30 uur afscheid van de kijker met De Laatste Show. Daarin nemen Albert Verlinde en Daphne Bunskoek met zes Tien presentatoren afscheid van de zender. Live vanuit De Gouden Kooi blikken zij terug op twee bewogen jaren én kijken vooruit naar het komende tv-seizoen, als vele Tien programma’s en presentatoren hun weg zullen vinden op een van de RTL zenders. Jack Spijkerman speelt een speciale De Kop van Jut.

Bekende Tien gezichten Linda de Mol, Gordon, Beau van Erven Dorens, Bridget Maasland, Humberto Tan en Jack Spijkerman blikken terug op twee bewogen jaren Talpa en Tien. Wat waren de hoogtepunten, successen en missers? Gezamenlijk maken zij de balans op, waarbij ook de minder geslaagde programma’s niet uit de weg gegaan zullen worden.

Ook de controverse rondom het Tien-programma De Gouden Kooi passeert nog één keer de revue, evenals de manier waarop de zender verslag deed van het voetbal. En hoe heeft iedereen het eigenlijk persoonlijk ervaren? Hoogte- en dieptepunten van twee jaar Talpa en Tien komen in sneltreinvaart voorbij en worden voorzien van commentaar door bekende én onbekende Nederlanders.

De Laatste Show is vrijdag 17 augustus om 20.30 uur te zien op Tien.
79 Reacties op “Vrolijk afscheid van de zender Tien”


 1. Martini

  Weet iemand of dit ook na te bekijken is op internet?

 2. Anonymous

  Martini misschien op tien.tv bij tien gemist, tenzij de site meteen weggaat. Opnemen anders

 3. Rick

  leuk ik ga zeker kijken, tenminste leuk dat ze vrolijk afscheid willen nemen , hoop dat rtl 8 wel gaat werken ..

 4. karel

  Op RTL4 & Tien? Amai amai, jammer toch hé voor SBS net met hun piloot-aflevering SYWP! Net, van oud naar nieuw, gezellig!!!

 5. Martini

  Ja opnemen is handig, jammer dat m’n dure Philips DVD recorder te pas en te onpas na 14 minuten ermee stopt. De ene keer niet, de andere keer weer wel. Is steeds maar afwachten als je thuis komt en zo’n ding nou wel heeft opgenomen of toch niet… :?

 6. Patrick

  Dus het is ook op RTL4??

 7. karel

  @ Patrick

  bron: rtlweb

 8. elwin

  Ik denk dat het niet op RTL4 komt, maar gewoon op Tien, omdat Tien dan misschien al in handen is van RTL? Ik neem het wel op video op. Hoelang gaat die show duren: 1 of 2 uur? (hoop eigenlijk lekker lang net zoals Zomergasten?!)

 9. RTL web

  Nu nog afwachten of RTL 8 daadwerkelijk de plaats mag innemen van Tien, er is namelijk nog geen akkoord over doorgifte van RTL 8 door de kabelaars, toch?

 10. Karel

  @ Patrick

  Bron: http://www.RTLweb.nl

 11. Karel

  Via Satellite (canaldigitaal) zal daar geen probleem mee zijn.

 12. Jeroen

  Als iemand de uitzending wilt ik neem hem op op DVD dus stuur me maar een mailtje ;)

 13. dat zeg ik

  adieu tien

 14. dat zeg ik

  nu weet ik niet wat ik moet kijken
  het afscheid van tien of de poepstar

 15. Chiel

  Q: Ja opnemen is handig, jammer dat m’n dure Philips DVD recorder te pas en te onpas na 14 minuten ermee stopt. De ene keer niet, de andere keer weer wel. Is steeds maar afwachten als je thuis komt en zo’n ding nou wel heeft opgenomen of toch niet…

  Misschien handig om ‘m te laten maken? Als het iedere keer niet opneemnt neem je het toch gewoon met de oude VHS op? Daar ga je ‘n programma toch niet door missen :?

 16. DF

  Ik heb de vlag uit gehangen, wat een feest dat Talpa verdwijnt, om nooit weer terug tekeren, wat een feest, wat een feest.

 17. tvman

  NMA heeft de deal van RTL en talpa goedgekeurd staat ook op NOS teletekst

 18. tvman

  ***************************************
  Zender Tien vrijdag uit de lucht

  ***************************************
  ` De tv-zender Tien beleeft aanstaande
  vrijdag zijn laatste uitzending.Dat is
  het gevolg van de goedkeuring door de
  Mededingingsautoriteit NMa van de
  samenwerking van RTL Nederland met het
  tv-bedrijf Talpa van John de Mol.Veel
  programma’s van Tien zijn de volgende
  dag te zien op RTL8,de nieuwste zender
  van RTL Nederland.

  Volgens de NMa leidt de overname niet
  tot een economische machtspositie van
  RTL Nederland.

  RTL Nederland neemt de voetbalrechten
  over van Talpa.Verder verhuizen veel
  programma’s,medewerkers en de radio-
  zender 538 van Talpa naar RTL.

  bron nos teletekst

 19. Guifo

  een programma met hoogtepunten van tien. kort programma zeker

 20. johan b.

  Terug van vakantie word ik meteen met dit goede nieuws geconfronteerd. De arrogantie van John de Mol die meende het voetballen te moeten verkrachten is afgestraft door een grote schare Nederlandse kijkers door massaal Tien te boycotten. Wellicht gaat het met RTL 4 beter, omdat ze Studio Sport gaan nadoen. Enkel (korte?) reclameonderbrekingen zouden het verschil moeten zijn. Wordt trouwens kiezen vrijdag tussen Ned. 1, SBS en poepstar (post 14), live RTL7 voetbal/eredivisie en het afscheid van baggerzender Tien. Helaas gaat De Grote Kots ook nog door, maar wellicht komt mijn voorspelling ook in dit geval weer uit (had einde Tien ook voorspeld), namelijk stoppen eind december.

 21. Patrick

  @ DF: Talpa verdwijnt niet , de zender Tien wel. Talpa media gaat vrolijk door met o.a. DGK , wat een feest , wat een feest ;)

 22. Calvin

  @tvman: Goedemorgen!

 23. Patrick

  @ johanb: ga maar weer gauw op vakantie ;) Naar mijn idee zie jij het namelijk helemaal verkeerd.

 24. johan b.

  Liefhebbers van Duitse volksmuziek hebben woedend gereageerd op de plannen van de publieke omroep ZDF om programma’s met schlagers te schrappen. De bekende zanger Heino riep ontevreden burgers op uit protest één euro minder omroepbijdrage te betalen.

 25. Bart V.

  Welkom terug Johan B.
  Zeg die Heino…. leeft die man dan nog?

 26. Bart V.

  En die teletekst van de NOS klopt van geen kant.
  De meeste Tien programma’s gaan naar RTL 4, 5 en 7. en juist niet naar RTL 8, dat wordt het pr-ACHT-ige herhaalkanaal van de RTL Groep. Op de kabelnetten wordt het Luxemburgse RTL 8 op de plaats gezet van Tien.

 27. Anonymous

  Bart V. ze melden tijdens het journaal dat alle voetbal ook naar rtl 5 ging, maar dat ging naar 4 en 7

 28. Johan B.

  Bart V., denk van wel. Vond het wel geinig om dit er even tussen te proppen.
  Patrick, ben op deze site bekend om mijn anti-DGK houding. Ik vind dit namelijk het slechtste programma in de geschiedenis van de Nederlandse tv.
  Overigens heb ik even “gebladerd” wat ik gemist heb op deze site de afgelopen weken. Niet veel, alleen het geblaf tussen de liefhebbers van de RTL en SBS zenders. Dus niets gemist. Bij de maand/weekoverzichten trouwens veel succes voor Ned. 1. Slechte score RTL, maar die komen vanaf komend weekeinde terug, en SBS doet het goed met HVN.

 29. Tv Time

  @ Anonymous (Post 27)

  Dat viel mij ook al op

 30. M@rk-Bred@.

  Waarom nu ineens wél kijken naar Talpa? Ik keek er anders ook nooit na en nu dus ook niet! Dat geldt vast voor de meerderheid van de Nederlandse kijkers. “Barbie Botox” is trouwens allang géén kijkcijferkanon meer!

 31. hape

  De programma’s gillend naar huis en een tegen 100 staan al op de rtl site.

 32. kees

  Nee RTL8 daar mogen we blij mee zijn.. deze zender heeft nu totaal geen waarde meer.

 33. tvman

  @Bart V. zegt:

  13-08-2007 om 20:49
  En die teletekst van de NOS klopt van geen kant.
  De meeste Tien programma’s gaan naar RTL 4, 5 en 7. en juist niet naar RTL 8, dat wordt het pr-ACHT-ige herhaalkanaal van de RTL Groep. Op de kabelnetten wordt het Luxemburgse RTL 8 op de plaats gezet van Tien.

  Vandaar ik de bron er maar even bij heb genoemd.
  Ik heb het hele verhaal vers van de pers van teletekst gecopieerd.

 34. Bart V.

  Ach Kees, (post 32) dan kijk je toch niet. In een overvolle tv-markt zet RTL een vierde (open) station in de markt. Er is tegenwoordig zoveel televisie, dan is het handig dat je een programma in de herhaling kan zien, als je het de eerste keer gemist hebt, omdat je naar een ander programma keek. Nu weet ik dat het via het internet ook kan, maar dat is (althans bij mij)
  vaak schokkerig, het beeld blijft wel eens hangen of de uitzending bevriest. En gemak dient de mens. RTL Living, RTL Crime en RTL Passion zijn de nieuwe Engelstalige kanalen. Van mij mogen ze gewoon op de Nederlandse kabel en ik wil er best voor betalen hoor, meer keuze, prima!

 35. Anonymous

  Krijgen we natuurlijk van al die presentatoren te horen van: “Ja, Tien dat was een goed concept, alleen de kijker he, die kon ons nog steeds niet vinden!”

 36. Anonymous

  daluk naar de tv hvn kijken

 37. dannytje

  M@rk-Bred@. mark_breda@hotmail.com zegt:

  13-08-2007 om 21:24
  Waarom nu ineens wél kijken naar Talpa? Ik keek er anders ook nooit na en nu dus ook niet! Dat geldt vast voor de meerderheid van de Nederlandse kijkers. “Barbie Botox? is trouwens allang géén kijkcijferkanon meer!

  Jaloers, omdat jou vrouw er misschien verrot uitziet ofzo. Linda en John de Mol zijn gewoon top. Vindt dat John het goed heb gedaan door een tv programma te beginnen en vervolgens 26,3% aandelen in rtl te krijgen dus kan het zeker wel een succes noemen voor hem. Jammer dat ik op vakantie ga morgen dus moet dit missen, net zoals zomergasten met Linda de Mol.

 38. M@rk-Bred@.

  Linda de Mol heeft haar top-tijd écht gehad bij de TROS en het Duitse RTL!
  Haar programma’s bij Talpa, Sat-1 en ZDF scoorden écht véél minder…helaas, Danny :-(

 39. David

  Mooi is dat, geen enkel bericht over de goedkeuring bij Shownieuws Laat. Lekker objectief weer, want wel van alles over SYWBAP van vrijdag….

 40. Peter

  Ja valt me weer een beetje tegen van SBS. Het is hot nieuws en dat hoor je gewoon te melden, concurent of niet, klaar….

 41. David

  Zeker omdat er gewoon een zender op zwart gaat, tis niet dat dat elke dag gebeurt ofzo… maar jah SBS he..

 42. Chiel

  MARKTPLAATS:
  Vrijdag om 20:30 uur komt er op RTL4 een programma waarin Albert Verlinde en Daphne Bunskoek terugblikken op twee jaar Talpa/Tien.

  Ik zou dit graag op DVD willen maar heb zelf geen DVD recorder. Wie zou voor mij dat programma willen opnemen, ik kan een DVD’tje opsturen waarop je het kan opnemen en als je graag een kleine vergoeding wilt dan kunnen we daar ook vast over uitkomen.

  :lol: hahaha

 43. Chiel

  NOG EEN OP MARKTPLAATS:

  Gezocht: Uitzending Giel Beelen
  Ik spaar de uitzendingen van Giel Beelen op televisie :lol:

 44. BAB-NEDERLAND

  Weer een nederlands bedrijf in buitenlandse handen

  Radio
  Tele
  Luxemburg

 45. Yossarian

  Toedels!, 10 ;-)

 46. Yossarian

  Is bovenstaand bericht trouwens echt waar, of is het een grap?

  Ik vermoed het laatste.. :)

 47. JohanW

  Als Tien net zo afsluit als John de Mol’s Sport 7 destijds dan komt de laatste paar seconden vóór de stekker eruit gaat ‘Kijkers Bedankt’ in beeld te staan en net als toen vraagt iedereen zich dan verijsterd af “Kijkers? Welke kijkers?” of voelen zich beledigd omdat zij worden bedankt voor de ondergang van het TV station ;)

 48. Bart V.

  Ook goeiemorgen.
  Kijkers bedankt..(post 47) niet overdrijven…(die ene) Kijker bedankt.

 49. TALPA-MEDEWERKER

  Die grote bek van De Mol heeft gewoon heel veel mensen nu zonder werk gemaakt.

  Gaan ze dat ook zeggen in dat programma?

 50. Robin

  @ Talpa – Medewerker. Ik denk dat de ‘flop’ Tien qua kijkcijfers aan diverse dingen heeft gelegen. O.a bijvoorbeeld wat jij zegt, maar ook dat we genoeg zenders hadden. RTL8 gaat nu ook niet ‘scoren’.

  Een aantal programma’s, hebben wel aardige kijkcijfers behaald, kijk naar Lotte, en dat ene Liefde programma op de zondag vorige zomer. (Voor Talpa begrippen)

 51. Robin

  @ David: De planning zat al vol voor de vroege editie, nieuws kwam te laat en was niet ‘breaking’ volgens eindredactrice

 52. !#Michael#!

  Zou Tien dan nog 1x met een kijkcijfer klapper het avontuur eindigen?

  Net als op de 1e dag van Talpa gemmideld 1 mln kijkers en dik 20% marktaandeel? Zou de zender een waardig einde geven :)

 53. Martin

  Jammer dat Tien het niet gered heeft. Het was een prachtig station met unieke eigen programma’s en series. En door de nieuwe vormgeving en opzet ben ik eindelijk eens de eredivisie gaan volgen. Ook de website van tien.tv is een van de mooiste vergeleken met die van de SBS groep en RTL Nederland.

  Helaas mag ik dit niet zeggen want zelfs bij het einde van Tien heerst er nog agressie tegenover het station. Het laat denk ik alleen maar zien hoeveel invloed de media op ons kan hebben. Mensen vergeten hun eigen mening en het is makkelijker om met de massa (=de media?) mee te praten. Dat gelde op een gegeven moment ook voor mij, als ik zei dat ik naar Talpa keek werdt ik onderhand afgebrand en uitgelachen. Discussie onmogelijk.

  Jammer, nu kunnen we weer met z’n allen naar die eenheidsworst kijken. Vraag me af wat al de Talpa haters dan wel naar kijken en echt goede programma’s vinden?

 54. Tv Time

  @!#Michael#!

  Ja, dat lijkt me mooi één miljoen kijkers bij de laatste uitzenidng van een geflopt tv-station !!!

 55. Robin

  Zullen we zien, in één keer als ze Koppels gaan uitzenden 1 miljoen kijkers :S

 56. sven

  wat zitten veel mensen nou te zeiken op RTL8 .. die zender móet nog beginnen joh !!

  En boeiend dat er veel herhalingen zijn… er zijn mensen die sommige programmas moeten missen door werk, feestjes etc etc. ik vind t wel fijn dat ik doordeweeks iets kan zien wat ik in het weekend heb moeten missen:-)

  Goeie zet dat ze 538 erbij hebben… kunnen ze daar hun idols laten draaien… werd toch wel vaak geboycot…

 57. Micheal

  Ik wil namens deze weg. De kuddedieren bedanken die het niet mogelijk hebben gemaakt om Tien een Nederlandse Succes te laten worden.
  Een derde commerciele partij had meer concurentie geleverd, maar nee de gemiddelde Nederlander sabbelt gelijk iemand neer die met zijn hoofd boven het maisveld komt.
  Nu zitten we opgescheept met Rtl & SBS 2 commerciele die elkaar exact kopieren. Dezelfde programma’s maar dan een andere naam.

  Ik wil niet zeggen dat Tien het allemaal veel beter deed, maar ze produceerde wel nieuwe concepten, series etc. Sommig waren flop, maar er zaten ook heel veel mooie programma’s bij o.a.
  Boks, van Speijk, Gooise Vrouwen, Voetbalvrouwen, Just the two of us en ga zomaar door.

  Tien probeerde dingen en dat vind ik nog altijd beter dan de huidige commerciele die continue op dezelfde koers blijven varen
  Twee Buitenlandse commerciele blijven over en zij vervuilen de kanalen met herhalingen, goedkope programma’s & goedkope live-shows.

  Bedankt kuddedieren!

 58. Anonymous

  Ik denk niet dat 538 luisteraar zit te wachten op de Idols kandidaten!

 59. michel

  wen er maar vast aan jochie want 538 word komend najaar de idolszender van nederland! en als idols afgelopen is komt rtl4 meteen met de x-factor!

 60. Thom

  Michel, Michel, Michel… denk even na.. meteen met XFactor? Ik denk het niet ;) En Radio538 zal heus niet de Idolszender worden, zoals RTLFM dat ooit was ;)

 61. Anonymous

  Fons was van ochtend bij Evers staat op en daar vertelde hij dat hij niet aan het succes van 538 wilt tornen. Dus gelukkig geen zielige idols figuren bij 538

 62. RTL web

  Ik weet wel zeker dat 538 & RTL 4 een of andere actie opstarten rondom Idols. Dat werd al gemeld op de perspresentatie van RTL & 538.

 63. Erwin

  Uiteraard gaat 538 iets met Idols doen, dit werd al aangekondigd. Er werd iets geroepen dat de Idols finalisten de dag erna al bij 538 te gast zijn. 538 zal dus zeker het Idolsstation gaan worden…

 64. David

  @Robin:

  Daarom zeg ik, de late editie van Shownieuws meldde ook niets. En lijkt me toch geen onbelangrijk nieuwsberichtje. Laat ik t zo zeggen: als Tien opegekocht was door SBS hadden ze ermee geopend, ook in de vroege editie.

 65. !#Michael#!

  @ Thom

  RTLFM had een vast gestelde licentie, 538 kan dankzij haar vrije kabel veel makelijker programma’s als Idols en X-factor ondersteunen!

 66. monarc

  hebben alvast uitzendschema van 10 verwijderd op de site van RTL, das pas vooruit denken haha

 67. Stefan

  Hoop niet dat RTL en SBS weer verder gaan met het kopiëren van elkaar zoals met het ijsdansen, het zingen, en nu weer Jong Geleerd op rtl en de amerikaanse versie op een zender van sbs.

  Nu Tien in handen valt van rtl zullen ze bij sbs wel de volgende programma’s gaan maken

  ‘Gevangen in Luxe’
  ‘Hoe word ik een Zakenvrouw?’
  ‘Zakenvrouwen’
  ‘NLvsBE’
  ‘O.K. DEAL!’

  etc.

  Verder denk ik dat men nu meer naar de Talpa-programma’s gaan kijken. Alle programma’s zijn een beetje gemixt over rtl4,5,7 en 8. Dus kijkt het makkelijker dan dat je naar TIEN kijkt met linksbovenin het rtl8 logo.

 68. !#Michael#!

  Kabel=Kavel

 69. Krokantekrab

  Ik denk dat binnenkort de rtl site veranderd wordt

 70. Peter

  @krokantekrab

  waarom denk je dat de site binnenkort veranderd wordt?

 71. KrokanteKrab

  Dat lijkt me wel logisch als er een nieuwe zender bijkomt

 72. Peter

  @krokantekrab

  jah maar goed een extra link en je bent klaar. Maar goed je hebt gelijk het zou goed zijn als de vormgeving op de internetsite even verbeterd zou worden.

 73. rtl-fan

  leuk zaterdag effe mijn zenders op de tv verzetten
  1.ned1
  2.ned2
  3.ned3
  4.rtl4
  5.rtl5
  6.rtl7
  7.rtl8
  8.sbs6
  9.net5
  10.veronica
  11.mtv
  12.bbc1
  13.bbc2
  14.rtv10
  15.discoverey
  16.cnn
  17.omroepbrabant
  18.belgie1
  19.belgie2
  20.ard
  21.zdf
  22.wdr
  23.tmf
  24.tv5
  25.eurosport
  26.ngc
  27.tellsel
  28.extra tv
  29.nickelodeon/comedycentraal
  30.upc infokanaal
  31.lokale omroep

  zo ziet mijn zenderindeling er vanaf zaterdag uit
  lekker de rtl’s achter elkaar snap nog steeds niet waarom er niet voor rtl6 gekozen is

 74. Atmos

  Je valt in herhaling RTL-fan net zoals RTL8 straks.

 75. Bastiaan

  @RTL fan:
  lekker de rtl’s achter elkaar snap nog steeds niet waarom er niet voor rtl6 gekozen is.

  Zo dom zijn ze niet!

 76. sven

  wie is trouwens de ‘stem’ / omroepster op RTL4 ?? weet iemand dat.. ik had vette discussie met iemand :P ik beweerde dat het Julia Samuels is…. iemand die t zeker weet ?

  Thanks alvast !

 77. TMedianieuws

  @ RTL fan:
  Er is toch al een SBS 6?

 78. Bo

  Iemand enig idee waar er een filmpje van de uitzending op internet staat? Nergens te vinden (youtube, rtlgemist enzo).. Of heeft iemand het op de pc staan? Dringend nodig!!

 79. Chiel

  Nee, het ís er gewoon niet. Tien bestaat niet meer, dus daar is het niet te vinden. RTL heeft er niks mee te maken. Youtube heeft fragmenten van max 10 minuten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.