Eerste Babyboom-baby geboren

De eerste Babyboom-baby is geboren. Dat meldt een woordvoerster van de NCRV. Een kerngezonde zoon, die de naam Connor heeft gekregen, kwam op vrijdag 20 juli op de werled. In het programma Babyboom dat de NCRV vanaf 18 oktober wekelijks zal uitzenden, worden een jaar lang 100 stellen met een kinderwens gevolgd. Alle facetten van zwanger worden en zwanger zijn komen in het programma aan bod. Een van de hoogtepunten uit het programma is de bevalling.

Babyboom-deelnemers Martine en Gary zijn als eersten verblijd met de geboorte van een baby. Momenteel zijn er 50 Babyboom stellen in verwachting. Connor zal snel worden opgevolgd door Babyboom ‘broertjes en zusjes’. Er zullen naar verwachting nog 34 bevallingen plaatsvinden later dit jaar.

De baby kwam iets vroeger dan verwacht. De gynaecoloog constateerde vijf dagen voor de uitgerekende datum een verhoogde urinezuurwaarde in het bloed van de moeder en dat was reden om Martine in te leiden. Dat betekende een ziekenhuisopname, nog geen 24 uur nadat de aanstaande ouders verhuisd waren. Baby Connor is in het Vlietland ziekenhuis in Vlaardingen uiteindelijk via een keizersnede ter wereld gekomen.

De gelukkige moeder Martine: “Hij is helemaal goedgekeurd, hij is 54 cm en maar liefst 9 pond. Alles is goed. Hij had allemaal negens en tienen. Hij huilt goed, dat schijnt de bedoeling te zijn bij een keizersnede.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen