914.000 kijkers voor Bijna Beroemd

Geplaatst op zo 29 jul 2007 om 10:54


De kijkcijfers van zaterdag 28 juli 2007 (SKO)

Bijna beroemd (NCRV, Ned1, 20:27) – Jochem van Gelder en Jetske van den Elsen gaven zaterdag voor de tweede maal onbekende mensen een podium, waarop zij hun act mogen laten zien. Het programma is niet bedoeld voor zang- talenten, vertelde Van Gelder onlangs in NCRV Gids. “Daar is al genoeg voor. Als je kunt zingen, ga je naar X-factor of naar Idols“, vertelt de presentator. “En als je met zijn allen kunt zingen, ga je naar Korenslag. Maar er is nog zoveel andersoortig talent.

Mensen die maar één doel hebben, namelijk met hun kop op tv en bekend worden, zul je niet zien, bezweert Van Gelder. “Voor ons is één criterium belangrijk: wat ze doen moet héél knap zijn. Iets wat niet iedereen kan. Waarvan je denkt: wauw! Wat ongelooflijk knap! Mensen die tegen zichzelf in bescherming zouden moeten worden genomen, zie je niet bij ons. Geen malloten. Het is géén uitlach-tv.” Bijna Beroemd werd zaterdag door 914.000 kijkers (madl: 19.3%) bekeken.

LLiNK in Natura (LLiNK, Ned2, 19:10) – In LLiNK in Natura, dat zaterdag door 263.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken werd, gaat presentator Bas Westerweel op humoristische wijze in op het leven in en om de natuur. “Ik weet dat ‘de natuur’ niet hip klinkt, een beetje suf zelfs“, aldus Westerweel in Televizier. “Daarom brengen wij het onderwerp met veel humor. En dat gaat vaak vanzelf. De mensen die we wekelijks volgen op het biologische Landgoed Heerlijkheid Marëntwaerdt zijn bijvoorbeeld hilarisch.” Bas Westerweel is erg blij met het programma. “Ik ben echt verliefd geworden op dit programma en dat heb ik heel lang niet gehad.” Toch vindt hij het raar dat het programma bestaat. “Een televisieprogramma over de natuur? We zouden eigenlijk allemaal met onze reet in het gras moeten gaan zitten! Maar door de televisie zijn we allemaal zó ingedut.

De Avondetappe (NOS, Ned1, 23:00) – De Avondetappe stond de afgelopen weken meer dan eens in het teken van een dopingschandaal. Oud-profwielrenner Jans Koerts onthulde woensdag in het programma van Mart Smeets dat hij zelf ook doping gebruikte. “Ik ben in mijn tijd ook niet schoon geweest.” Volgens Koerts, die professional was van 1992 tot en met 2005, was het in zijn tijd al ‘meedoen met doping of stoppen’. Koerts: ”Je merkte op een gegeven moment dat je het op normale wijze niet meer kon bijbenen. Dan werd je langzaam duidelijk gemaakt door de meer ervaren jongens hoe het dan wel kon. Ik heb daaraan meegedaan. Dat durf ik wel te zeggen. Het is nu de eerste keer dat mij er naar gevraagd wordt. Ik heb er nooit over gelogen. Je hoorde erbij of je hoorde er niet bij. Als je niet mee doet, kun je nooit winnen in deze sport.” De Avondetappe trok zaterdag 880.000 kijkers (madl: 21.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
32 Reacties op “914.000 kijkers voor Bijna Beroemd”


 1. mari

  het lijkt heel veel op de playbackshow van vroeger
  daar kon het publiek ook de kanidaten weg stemmen

 2. !#Michael#!

  Lees ik het nu goed? In de dag schema’s van RTL? Gaan de 1e twee seizoenen van GV in de herhaling op 8 (op maandag en woensdag om half negen?) voor aanvang van seizoen drie op de zondag van 4 in september?

  Met de juiste pr kan dat een succesje worden!

 3. !#Michael#!

  En RTL4 zend op zondag ook herhalingen van GV uit? hoe zit dat dan met seizoen drie? of gaan eerst S 1 en S2 2x(!) op RTL8 en RTL4 (op het zondag avond slot :? hoezo verkwanseling :? ) in herhaling????

 4. Stefan

  Op de zondag van RTL4 komen nieuwe afleveringen van seizoen 3. Dat er staat dat het een herhaling is zal wel een foutje zijn. Op de maandag van RTL8 komen herhalingen van de zondag ervoor en op de woensdag van RTL8 komt maar 1 aflevering van Gooische vrouwen in sepember. Daarna komt Beaty en de Nerd. Dus seizoen 1 en 2 worden niet herhaald.

 5. Bart

  RTL4 zendt vanaf 16 september seizoen 3 uit. Op 9 september is er dan een ‘Story So Far’.

 6. Greg

  vanaf oktober nieuw programma op RTL5:
  1900 Deal or no Deal
  1930 De Gouden Kooi
  2000 The Hunt

 7. DF

  @Greg, interessaaaaaaaaaant, gaaaaaaap

 8. !#Michael#!

  @ Stefan

  In augustus staan op Maandag en Woensdag heralings afleveringen van GV gepland, op RTL8, en dan is S3 nog niet eens begonnen op RTL4!

 9. dannytje

  @greg
  Had het al gezien, klote RTL deal or no deal om 7 uur, hoop ondanks deze actie dat de kijkcijfers van gtst niet zullen toenemen.

 10. JohanW

  Grappig hoe eerst iedereen dit programma ‘Bijna Beroemd’ zit af te kraken en als er dan tóch nog even ruim 900.000 mensen naar kijken (en écht niet alleen omdat het toevallig op Ned. 1 is, dat is net zo’n slap excuus als dat de mensen Talpa/Tien niet konden vinden op hun tv, bij een voetbalwedstrijd wist iedereen ineens exact waar Talpa/Tien zat) dan gaan nagenoeg alle reacties op dit programma ineens over de winterprogrammering van RTL die tot dusver bar weinig voorstelt, of ik de RTL aanbidders daar nu mee beledig of niet, weet niet of het een knallend succes wordt als ik zie dat seizoen 1 van Gordon & Joling over de vloer voor de 4e keer te zien zal zijn en zo gaat dat met meer series of programma’s, RTL doet gewoon twee jaar Talpa even dunnetjes over :p:p

  Overigens lijkt het programma waar het hier oorspronkelijk over ging aanzienlijk meer op het RTL4 programma van Peter Jan Rens “U Bent Aan De Beurt’ dan op de miniplaybackshow. Bij dat programma kon de persoon ook optreden op een podium waar een gordijn voor hing…. bij elke procent aan wegstemmers in het publiek zakte het gordijn een stukje, in beeld zag je het percentage en de tijd. Bij 51% zakte het gordijn helemaal en was het voorbij voor de kandidaat, dat is hetzelfde als het podium wegdraaien, het programma is dus nagenoeg een volledige kopie van het programma van Peter Jan Rens

 11. Svenzo

  The Hunt :) Was zo hip toen de tijd..

 12. Svenzo

  The Hunt :O

 13. Chiel

  Q: hoop ondanks deze actie dat de kijkcijfers van gtst niet zullen toenemen.

  Omdat?

 14. Svenzo

  Excuses voor de dubbelpost

 15. Anoniem

  Wat was het weer bagger op tv zeg. niet normaal meer. allemaal herhalingen, films die tig keer al zijn uitgezonden. Vreemd he dat bijna beroemd zo hoog scoort.

 16. !#Michael#!

  @ JohanW

  Snap jij de constructie van de deal niet?? Of ben je blind?? Talpa blijft permanent vertegenwoordigt op RTL met oude en nieuwe content! Er is een product afname contract in de deal op genomen! De 4 RTL zenders zijn een heuze speeltuin voor de creative hersenspinsels van de Mol!

  En je vergeet ook even dat Talpa Media een grootaandeelhouder in RTL Nederland is met een aandeel van ruim 26% !!!

 17. frank

  het nieuwe programma van RTL 5 is
  19:00 DOND
  19:30 de gouden kooi
  20:00 de nanny

  en van Gooischevrouwen ( GV ) op maandag seizoen 1 / 2 HH op RTL 8 en ook op Woensdag is er een HH maar dat is tot Week 36 want in week 37 is beauty en de nerd te zien
  dus eigelijk is Gv alleen op maandag en drie afleveringen op woensdag op RTL 8
  en op zondag op RTL 4

 18. frank

  dit is het vervolg van item 17

  en op RTL 4 is na de wedstrijden
  20:30 uur het programma gillend naar huis van Gordon / GV seizoen 3 is vanaf 16 september 2007
  en ook vanaf september dan om 21:30 1 Tegen 100
  en tot zover is dit de programering

 19. Nel

  Ik zie een duidelijke groei bij Tien, die zender komt er wel!

 20. Gerrit

  voorspelling vooravond RTL4:
  1800 RTL Nieuws 500.000
  1815 Editie NL 800.000
  1830 RTL Boulevard 1.100.000
  1930 RTL Nieuws 1.250.000
  1950 RTL Weer 1.400.000
  2000 GTST 2.000.000

  Voorspelling vooravond RTL5
  1830 Flodder 250.000
  1900 Deal or no Deal 850.000
  1930 De Gouden Kooi 700.000
  2000 The Nanny 450.000

 21. E&N

  @Nel

  hahaha:D:D

 22. Chiel

  Hobby nodig Gerrit? :)

 23. gerrit

  heb al genoeg hobby’s

 24. T.Riviaal

  Ik wens een ieder hier weer veel kijkplezier bij alle RTL herhalingen!

 25. !#Michael#!

  Weet iemand of het geweldige filmpakket van Talpa/Tien nu aan het huidige RTL pakket word toegevoegt? :P … dan mag SBS6 wel op gaan passen whaha ;)

 26. Craig

  Ja want het filmpakket van Tien stelde echt veel voor.

 27. Danny - Digitaal Media.nl

  Misschien op RTL7…

 28. Chiel

  The 5th Element was gewoon alle 9 keren top-tv!

  :lol:

 29. Anoniem

  Het ging hier heel even over het programma the hunt wat volgens iemand in het programma schema van rtl stond. Was the hunt enkele jaren geleden dat programma waar in enkele koppels ongezien door nederland moesten reizen ? En het publiek moest mee zoeken ?

 30. Sky

  @Anonymous

  Er waren eerder al geruchten dat the Hunt zou terug keren bij Talpa/Tien. Nu het zaakje is overgenomen door RTL, denken ze dat the Hunt daar nu gaat terug keren.

 31. Chiel

  Staat nergens in het schema, iemand zei dat het de maand erop terug zou keren. Maar ik kan ook zeggen dat er over 2 maand nieuwe afleveringen van Vrienden voor het leven komen ;)

 32. !#Michael#!

  @ Craig

  nee, dat was ook de grap :P … maar hier en daar bevatte de films op Tien wel een geinige/leuke/goede film :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.