914.000 kijkers voor Bijna Beroemd


De kijkcijfers van zaterdag 28 juli 2007 (SKO)

Bijna beroemd (NCRV, Ned1, 20:27) – Jochem van Gelder en Jetske van den Elsen gaven zaterdag voor de tweede maal onbekende mensen een podium, waarop zij hun act mogen laten zien. Het programma is niet bedoeld voor zang- talenten, vertelde Van Gelder onlangs in NCRV Gids. “Daar is al genoeg voor. Als je kunt zingen, ga je naar X-factor of naar Idols“, vertelt de presentator. “En als je met zijn allen kunt zingen, ga je naar Korenslag. Maar er is nog zoveel andersoortig talent.

Mensen die maar één doel hebben, namelijk met hun kop op tv en bekend worden, zul je niet zien, bezweert Van Gelder. “Voor ons is één criterium belangrijk: wat ze doen moet héél knap zijn. Iets wat niet iedereen kan. Waarvan je denkt: wauw! Wat ongelooflijk knap! Mensen die tegen zichzelf in bescherming zouden moeten worden genomen, zie je niet bij ons. Geen malloten. Het is géén uitlach-tv.” Bijna Beroemd werd zaterdag door 914.000 kijkers (madl: 19.3%) bekeken.

LLiNK in Natura (LLiNK, Ned2, 19:10) – In LLiNK in Natura, dat zaterdag door 263.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken werd, gaat presentator Bas Westerweel op humoristische wijze in op het leven in en om de natuur. “Ik weet dat ‘de natuur’ niet hip klinkt, een beetje suf zelfs“, aldus Westerweel in Televizier. “Daarom brengen wij het onderwerp met veel humor. En dat gaat vaak vanzelf. De mensen die we wekelijks volgen op het biologische Landgoed Heerlijkheid Marëntwaerdt zijn bijvoorbeeld hilarisch.” Bas Westerweel is erg blij met het programma. “Ik ben echt verliefd geworden op dit programma en dat heb ik heel lang niet gehad.” Toch vindt hij het raar dat het programma bestaat. “Een televisieprogramma over de natuur? We zouden eigenlijk allemaal met onze reet in het gras moeten gaan zitten! Maar door de televisie zijn we allemaal zó ingedut.

De Avondetappe (NOS, Ned1, 23:00) – De Avondetappe stond de afgelopen weken meer dan eens in het teken van een dopingschandaal. Oud-profwielrenner Jans Koerts onthulde woensdag in het programma van Mart Smeets dat hij zelf ook doping gebruikte. “Ik ben in mijn tijd ook niet schoon geweest.” Volgens Koerts, die professional was van 1992 tot en met 2005, was het in zijn tijd al ‘meedoen met doping of stoppen’. Koerts: ”Je merkte op een gegeven moment dat je het op normale wijze niet meer kon bijbenen. Dan werd je langzaam duidelijk gemaakt door de meer ervaren jongens hoe het dan wel kon. Ik heb daaraan meegedaan. Dat durf ik wel te zeggen. Het is nu de eerste keer dat mij er naar gevraagd wordt. Ik heb er nooit over gelogen. Je hoorde erbij of je hoorde er niet bij. Als je niet mee doet, kun je nooit winnen in deze sport.” De Avondetappe trok zaterdag 880.000 kijkers (madl: 21.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen