2 miljoen kijkers voor De Wedstrijden

Geplaatst op Mon 23 Apr 2007 om 9:08


De kijkcijfers van zondag 22 april 2007 (SKO)

De wedstrijden (Tien, 19:00) – De eredivisie maakt zich op voor een unieke slotronde, met AZ plotseling als favoriet: na de voorlaatste ronde zijn PSV, AZ en Ajax alledrie op 72 punten gekomen. PSV liet door gelijkspel tegen FC Utrecht een grote kans op het kampioenschap liggen. AZ en Ajax profiteerden optimaal van de nieuwe misstap van PSV. AZ klopte SC Heerenveen met 3-1 en Ajax versloeg Sparta met 5-2.

AZ, Ajax en PSV beginnen dus met evenveel punten aan de laatste speelronde. De club uit Alkmaar beschikt van de drie kampioenskandidaten over het beste doelsaldo (+53). Ajax en PSV volgen met +47 en +46. Trainer Louis van Gaal denkt dat AZ zondag een belangrijke stap heeft gezet op weg naar de eerste titel sinds 1981. “Maar we zijn er nog niet. Ik heb mijn spelers een anekdote verteld. In 1990 was ik assistent van Leo Beenhakker bij Ajax. Op de voorlaatste speeldag moesten we op bezoek bij Dordrecht, dat al gedegradeerd was. We verloren met 1-0. PSV won de titel. Dat moeten we goed onthouden.” De samenvattingen van het Eredivisievoetbal in De Wedstrijden werden zondagavond door 1.952.000 kijkers (madl: 36.3%) bekeken.

Voetbalvrouwen (Tien, 21:01) – De dramaserie Voetbalvrouwen wist na De Wedstrijden 983.000 kijkers (madl: 14.4%) te scoren. Actrice Sophie van Oers, Renske Veldman in de serie, is trots op de kijkersaantallen. “Daar ben ik heel blij mee“, vertelt Van Oers, die vorige zomer afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, aan TVgids.nl. “Of ik televisie wil blijven maken weet ik niet. Ik kom natuurlijk net van school en ben echt nog aan het uitzoeken waar mijn ambities liggen. Dat zou bij de televisie kunnen zijn, maar ik wil ook graag het theater in.” Van Oers beleefde de audities voor Voetbalvrouwen als een roes. “Het was een heel drukke periode, want ik was nog aan het afstuderen. Tijdens het ontbijt heb ik mijn teksten geleerd en hoewel ik erg moe was ben ik toch naar de casting gegaan. Gelukkig, want ik kreeg uiteindelijk een rol.” Zelf een voetbalvrouw zijn ziet Sophie niet zitten. “Het lijkt me vreselijk om een man te hebben die altijd maar in de schijnwerpers staat. Daarbij komt dat ik zelf helemaal geen shopper ben. Iedere dag de PC Hooftstraat afstruinen op zoek naar een nieuwe outfit lijkt me dan ook vreselijk. Nieuwe kleren kopen vind ik leuk, maar dan moet het wel snel gaan.

Dancing with the Stars uitslag (RTL4, 21:33) – Actrice Aukje van Ginneken moest zondagavond Dancing with the stars verlaten. Aukje reageerde in tranen op de uitslag. Ook haar zus Marieke die op de tribune zat, liet haar tranen de vrije loop. De resterende zes kandidaten moeten volgende week voor de alweer vijfde show de Weense wals en de Jive instuderen. Na zijn deelname aan Dancing on Ice zit Jan Postulart alweer een aantal weken in de jury van Dancing with the Stars. Na twee volle seizoenen en een aantal specials, wordt het volgens Postulart nog niet saai. “Iedere week word ik verrast door wat ik zie, ook in deze serie“, aldus Postulart in Televizier. “Er doen dit keer weer andere BN’ers mee en we hebben ook twee nieuwe danseressen; dat geeft het programma een heel andere dimensie. Het jureren is een cadeautje voor mij.” Dancing with the Stars trok 754.000 kijkers (madl: 11.4%).

KijkcijfersTop 15
01. De wedstrijden (Tien) 1.952.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 1.189.000
03. Mooi! Weer De Leeuw Day After (Ned1) 1.128.000
04. Hart van Nederland (SBS6) 1.014.000
05. Voetbalvrouwen (Tien) 983.000

06. Studio Voetbal (Ned1) 876.000
07. De Pfaffs (RTL4) 813.000
08. Postcodeloterij 1 tegen 100 (Tien) 766.000
09. Dancing with the Stars uitslag (RTL4) 813.000
10. Half acht nieuws (RTL4) 752.000

11. Bones (RTL5) 744.000
12. Spoed (Ned1) 728.000
13. Praatjesmakers (Ned1) 719.000
14. Achmea Kennisquiz (RTL4) 714.000
15. Wielrennen Amstel Gold Race (Ned1) 653.000

Marktaandelen 18:00 / 24:00
1. Tien / 20.7%
2. Ned1 / 14.9%
3. RTL4 / 12.3%
4. SBS6 / 9.7%
5. RTL5 / 6.7%
6. Vero / 6.3%
7. NET5 / 5.2%
8. Ned3 / 3.9%
9. Ned2 / 3.8%
10. RTL7 / 2.8%
11. Discov / 0.7%
12. Box / 0.7%
13. TMF / 0.6%
14. Eurosp / 0.6%
15. N.geog / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 22,6%
2. RTL Nederland 21,8%
3. SBS Groep 21,2%

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
64 Reacties op “2 miljoen kijkers voor De Wedstrijden”


 1. karel

  bij de NOS was het meer dan 2 miljoen hoor het voetballen
  in deze periode van de competitie
  ik kijk ook nooit meer naar het voetbal sinds het op tien is
  en schijnbaar denken er meer mensen zo over aan de kijkersaantal
  te zien

 2. Feder

  @ karel; ik ben dan wel erg benieuwd hoeveel kijkers de uitzending van volgende week zal krijgen. Niet dat het mij boeit, maar de competitie is natuurlijk wel errug spannend dit jaar.

 3. Frits

  Zeer hoog marktaandeel voor Tien. Lagen de afgelopen maanden de marktaandelen op de zondagavond van Tien en Ned1 telkenmale zeer dicht bij elkaar, dit keer slaat het toch wel erg door in het voordeel van Tien. Tien in haar eentje bijna net zoveel marktaandeel als de 3 PO-zenders, de 3 RTL zenders en de 3 SBS zenders bij elkaar.

 4. Wim

  Uitslag van Dancing with the Stars is wéér lager dan de uitslagshow van Wannabe a Popstar!

  Wat is er aan de hand met de ‘grote’ zender RTL4??

 5. Theo

  Mooie kijkcijfers voor Voetbalvrouwen en de Pfaffs en erg weinig belangstelling voor de publieke zenders op zondag.

 6. BLURP$#$&*#&$*#

  Ik word een beetje moe van al die mensen die maar zeuren over dat vroeger alles beter was!!

 7. Frits

  Dat praatjesmakers raakt ook redelijk uitgeluld, een slordige miljoen kijkers minder dan enkele maanden geleden, en aan de 700.000 kijkers die nu nog resteren moeten we ook al niet al teveel waarde hechten, die weten waarschijnlijk van zichzelf niet eens dat ze nog leven.

 8. Marcel

  @karel en vele vele anderen: Wat je bij het voetballen al is opgevallen (minder kijkcijfers) geldt voor vele, vele programma’s. Denk maar aan Paul de Leeuw die een aantal jaren geleden dik boven de 2 miljoen kijkers scoorde, RTL4 die met vele programmas (ook die uit de oude doos) minder kijkers trekt, de dans, schaats-prgramma’s, Life & Cooking, Songfestival, voetbalwedstrijden van Oranje, etc., etc. Het is gewoon ook algemeen bekend dat er minder kijkers kijken naar 1 specifiek programma!

  Er is veel meer diversiteit gekomen in het kijkersaanbod, mensen kunnen via veel meer manieren informatie tot zich nemen en doen ook steeds meer andere dingen dan TV kijken!

 9. Rico

  @Marcel;
  Gelukkig iemand die wat verder kijkt dan z’n neus lang is.

  Hoeveel mensen kijken tegenwoordig niet via internet naar verschillende programma’s. Danwel via uitzending gemist of via nieuwsgroepen?
  Dan heb je nu een veel grotere versnippering gekregen door de komst van digitale tv en het aantal schotels bij autochtonen aan de gevel is ook vele malen vermeerderd de afgelopen jaren.

 10. Krypto

  Ik ben blij dat er de komende 2 weken veel snooker op TV is. De WK vanuit Sheffield is weer begonnen, BBC en Europsport zenden er veel van uit. Dan is er gelukkig weer iets om de TV voor aan te zetten en ben ik niet alleen maar afhankelijk van RTL Boulevard, DWDD, Holland Sport en Close Up/Zembla/Arena. Krijgt mijn zap-duim tenminste ook weer eens een rustige periode :-)

 11. IVO

  Wat is er toch met DWTS gebeurd? dit weekend heb ik eens gekeken maar het ziet er niet meer uit. was altijd een warm gezellig programma maar het is nu nog killer geworden dan DOI

 12. Jacqueline

  Ik denk dat DWTS is uitgewerkt.. Het is te oubollig na al die flitsende schaatsshows en zingshows. Op mij heeft het in elk geval geen aantrekkingskracht meer, ik kijk liever naar Paul de Leeuw

 13. Arjan

  Mag er nu eindelijk goed gekeken worden naar het voetbal op TIEN. Het is de spannendste competitie sinds jaren. Drie clubs bovenaan met hetzelfde aantal punten. Logisch dat er nu goed gekeken wordt. Toch vallen de kijkcijfers tegen. Bij de NOS waren er meer dan 3 milj. kijkers.

 14. Tjedde

  @Arjan

  Mensen hebben geen televisie meer nodig om hun programma’s te zien en dat kun je goed merken aan de kijkcijfers overall.

 15. KIEKEBOE

  Heel veel voetbalfans hebben ook tele2 of canal+ (digitale tv)

 16. Chiel

  BREAKING NIEUWS… oké niet heel ‘breaking’, eigenlijk totaal niet, maar toch; Het ochtenprogramma ijd voor 10 zal aan het eind van deze week stoppen.

  Je kent het niet? kan kloppen, er keken zo’n 6000 mensen (zonder herhaling) naar.

  Toch kijk ik het (verderspoelend, er zaten ook erg veel niet boeiende items bij) altijd met plezier. Verbaasd me dat ze nog 80 afleveringen doorgingen met dit kijkersaantal…

 17. Mike

  @ Chiel. Na de zomer komt Tijd voor Tien weer terug.

 18. Chiel

  Dát zeiden ze niet aan het begin :)

 19. KIEKEBOE

  De kijkcijfers van life and cooking staat er niet op! Klopt dit wel of is nederland carlo en irene moe??

 20. KNAL

  @ Kiekeboe: Life and Cooking staat inderdaad niet in de top 15 met 410.000 kijkers, dat had je via Kijkonderzoek.nl zelf eenvoudig kunnen checken.
  Wat Carlo- en Irene moeheid betreft: zou zomaar kunnen!

 21. Linda, Roos en Marlijn

  Veronica scoort het hele weekend al goed met de auto avond en de films! Ook de woensdag met de crimeseries…

 22. Bastiaan

  @Knal, aan de kijkcijfers te zien raakt Nederland bijna RTL moe!

 23. KIEKEBOE

  Ik denk dat Carlo en Irene hun magie kwijt zijn! Hoe ze af en toe omgaan met gasten en die hulpeloze kok. Laat life and cooking lekker stoppen!!

 24. Dayslover

  Wel de meest verrassende DWTS tot nu toe. Eerst Fabienne eruit, en nu ook Aukje totaal onverwachts. Who’s next?? Christophe?

 25. Anonymous

  NET5 deed het ook niet slecht, sterker dan ned2 en 3…

 26. Tjedde

  Nartuurlijk zijn de meeste mensen Life and Cooking moe. Alleen die obsitaslijders die sowieso nooit bewegen kijken er nog naar en zijn nog op de tribune bij dat programma te vinden. In de hoop hun worstenvingertjes te kunnen zetten in een door unilever aangeboden maaltijd

 27. Erwin

  Tja, wat een belachelijke uitslag van DWTS. Na Fabienne, ook al zo’n onbegrijpelijke afvaller, Aukje eruit. De kijker vind de ‘klunsjes’ schijnbaar leuker. En gaat het niet meer om kwaliteit. Jammer…

 28. Jordy II

  @Tjedde: je hebt dat nu wel goed duidelijk gemaakt, en voor jou misschien wat vitaminepillen? Zal je vast goed doen.
  Life & Cooking is gewoon erg afhankelijk van het weer. Is het mooi weer zitten mensen lekker in de tuin of op een terrasje (of in jouw geval hebben ze een vrij uurtje) en gaan mensen natuurlijk niet naar binnen voor L&C. Je zit ook een dip in alle programma’s rond die tijd.
  Er zijn veel anti-fans maar ook vaste ‘fans’ van L&C / Irene en/of Carlo die altijd zullen blijven kijken, zoals Gerard Joling en Gordon ook hebben.

 29. Jordy de Mol

  Weekmarktaandeel van Tien deze week 8,7%! Uiteraard met dank aan voetbal, maar toch een klein opstekertje in deze barre tijden…;-)

 30. Berend

  @Jordy

  Laatste stuiptrekkingen voor het overlijden Jordy, valt binnenkort dood neer, niet meer te reanimeren.

 31. Anonymous

  @Op zich heeft Marcel wel gelijk, maar hij moet natuurlijk niet zomaar iets gaan brullen, maar eerst eens feiten checken.
  De tijd dat PdL wekelijks 2 miljoen mensen aan zich kon binden was van 1989 tot 1993 (met de Schreeuw van de Leeuw).
  Daarna is het zelden gebeurd… o nee, vorige week bijna nog :D

 32. Tjedde

  @Jordy II

  Ik zal mijn mening net zolang blijven verkondigen als ik dat wil. Tenslotte leven we in een vrij land. Dat jij je nou telkens aangesproken voelt is jouw probleem. Jouw vooringenomenheid is vele malen erger dan mijn op feiten berustende bewering.

 33. Frits

  Tsjonge, tsjonge ….. 1989 …. 2 miljoen kijkers, dat is dan wel gelijk een marktaandeel van 100%, dat vergeet je er ff bij te vertellen, want meer TV’s waren er zo vlak na de 2e W(ereld)O(orlog) niet.

 34. Arend

  Eredivisie bij de NOS scoorde in deze fase 3,5 MILJOEN !

 35. Krypto

  @Frits
  Heb jij soms ergens de laatste schakel naar de homo sapiens gemist?

 36. Jorzz

  Lage score Life and Cooking heeft inderdaad te maken met het weer. Het is enorm vroeg zo warm met 23 graden. Logisch dat mensen dan lekker buiten zitten om 17.00. In de winter scoort het nog altijd één miljoen kijkers en dat is nog altijd mooi en voldoende voor RTL en Unilever met een marktaandeel van 20%!!

 37. BLURP##$&*#&$*#$&

  Kijk arend is er een van de oude stempel die continue claimt/beweert dat vroeger alles beter was.

  Heel veel mensen vergeten dat heel veel voetballfans digitaal de wedstrijden volgen. via internet, tele 2 , canaal + etc, etc.

 38. Frits

  @Blurp

  Arend is er ook zo één die over 60 jaar vooraan zit bij het 100-jarig jubileum van Paul de Leeuw.

 39. BLURP##$&*#&$*#$&

  ja dat denk ik ook! die 2020 nog naar ivo niehe kijkt of nog steeds naar lingo!!

 40. Johan

  @ Blurp

  de voorganger van Canal Plus had vroeger nog veel meer voetbal-abo’s dan alle andere systemen nu bijelkaar, toch keken er toen ook dik 3 miljoen mensen.

  Het is gewoon slechter geworden, dat blijkt gewoon uit de cijfers.

 41. BLURP##$&*#&$*#$&

  Johan,

  Welkom in de digitale tijdperk. Voetbalfans kunnen tegenwoordig zelf bepalen wanneer ze voetbal willen kijken.

 42. Frits

  @ Johan

  En het blijft ook gewoon slechter, ook als het naar het door jouw en Arend zo geliefde belastinggeld verslindende PO-monster teruggaat. Maar wat is het probleem, de echte voetbalfan blijft heus wel kijken.

 43. Krypto

  Néé, ik weet het al! Frits is de mislukte opbrengst van een zeer slecht uitgevoerde genetische manipulatie.

 44. DIEHARDER

  Voetbalfan gaat naar de wedstrijden van zijn club en of kijkt live wedstrijden via tele 2 of andere opties.

  Mensen moeten niet zo zeiken over de wedstrijden bij tien! ze brengen het voetbal goed inbeeld en elke club krijgt ze minuten. Hou eens op met het gezeur.

  Studio sport was ook niet altijd geweldig. Studio sport was toch Ajax sport toch?? eerst kreeg je de eerste 3 clubs te zien dan een 1 of andere vage sporten. dan kreeg je journaal dan uit eindelijk na een lange onderbreking kreeg je de rest van het voetbal zien. Wellis waar afgeraffeld, maar toch.

  Je had in die tijd de ergenissenpagina op teletext moeten lezen over studio sport. Elke maandag was er wel gezeur ervoor (meerder pagina’s)

 45. Jordy de Mol

  Tja, die voetbalfans die niet meer kijken doen het zichzelf aan! Tien is blij met 2 miljoen kijkers!

 46. Johan

  het failliet van Sport7 is uiteindelijk door de belastingbetaler opgehoest, de helft van de clubs kwam in problemen omdat ze minder inkomsten uit TV hadden dan was begroot/beloofd. In de meeste gevallen is de gemeente bijgesprongen om de tent te redden.

 47. Frits

  Ja Johan, tis wat, die politiek blijft maar smijten met ons belastinggeld, ik ben blij dat jij dat nu ook inziet.

 48. Johan

  of het commerciele kijken niks kost, je moet toch ook je duimen laten verzekeren, SMS is toch belangrijkste inkomstenbron voor die lui

 49. DIEHARDER

  Sorry Johan, Onze belastingcenten moeten beter gespendeerd worden. Dus geen voetbal meer op PO. Get over it!

 50. mickey

  Frits,

  Jij lult nog een aardbei aan een motorfiets.

  Slaat dus nergens op die schrijfsels van je. Jij tracht alleen maar zinloze discussies op gang te brengen, maar vergeet, dat je zelf zinloos bezig bent.

 51. Krypto

  Ik denk dat de ouders van Frits misschien toch beter een hond hadden kunnen aanschaffen

 52. Michiel-Belg

  2 Vlaamse programma’s in de top 12 zo leuk !!!
  Zelfs de pfaffs haalt nog meer dan dancing with the stars :)

 53. Simon

  Kijk eens naar dat madl van Tien! 20.7%! Hebben ze ooit zo’n hoog madl gehaald (zonder interlands van Het Nederlands Elftal).

  2 miljoen kijkers voor De Wedstrijden is met dit weer om 19.00u netjes. Maar Tien had ooit 2.7M met De Wedstrijden.

 54. Patrick

  Voetbalvrouwen houd haar kijkers goed vast!

 55. [dannyºlinkers).nl - rtvi onderzoek doe mee

  “Maar Tien had ooit 2.7M met De Wedstrijden.”
  Het hoogste aantal kijkers ooit van De Wedstrijden zie ik bij Jaar top 100 van SKO.

 56. Simon

  @ Danny Linkers (post 55)
  Wat is je punt?

 57. [dannyºlinkers).nl - rtvi onderzoek doe mee

  @Simon:
  “Wat is je punt”
  Wat nu weer? Ik zeg alleen het hoogste aantal ooit en meneer is het zoals gebruik weer eens niet eens met mijn uitspraken.

 58. Simon

  @ Danny Linkers
  Ik zei dat het ooit 2.7M kijkers had en dan zeg jij dat dat het hoogste ooit was. Waarom herhaal je me nu?

  En ik kan het moeilijk met je oneens zijn (wat jij beweert), want de cijfers van SKO spreken voor zich.

 59. wim

  onbegrijpelijk, de voetbalcompetitie is nog nooit zo spannend geweest, zowel onder als boven de ranglijst.
  en toch weet talpa maar amper 2 miljoen kijkers te binden, waar zijn die 1a 1.5 kijkers toch gebleven die zeker als het nog bij de NOS zat er ook bij waren geweest.
  dit kan ook niet goed voor het nederlandse voetbal zijn als zoveel mensen zich er van af keren

 60. [dannyºlinkers).nl - rtvi onderzoek doe mee

  @Simon:
  Jij zegt, het heeft ooit zoveel kijkers gehad. Dan betekent dat toch nog niet het hoogste ooit?

 61. [MikE]

  @wim: Als Tien overgaat in RTL dan is volgend jaar gewoon weer de NOS aan zet. Indien Talpa TV een tweede zender start, dan vrees ik dat dat nog wel 4 jaar kan duren. Ik neem aan dat ze dan twee zenders echt goed gaan profileren.

 62. Paul

  20 % marktaandeel Life en Cooking hoeveel shows van Rtl 4 hebben dat!
  Hoera voor Carlo en Irene!

 63. Fabienne

  Sorry hoor maar ik vind dat de glorie dagen van irene en carlo allang voorbij is.

 64. Hello

  De wedstrijden van tien is volgens de richtlijnen van de eredivie cv, maar daar hoor je nooit iemand over.

  Vraag.: Po kan het geld voor de eredivisie niet meer betalen/ ophoesten. Welke commerciele zender mag dan de wedstrijden uitzenden. rtl 4-7 of Sbs??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.