Groots showprogramma voor jarige Joop van den Ende

Joop van den Ende is in februari 65 jaar geworden. Daarom zendt de TROS van- avond het feestelijke programma Deze is voor jou uit, een afwisselend gala waarin tientallen artiesten een ode brengen aan Van den Ende. Bekende namen uit de wereld van televisie, musical, toneel, theater en muziek treden in het showprogramma op met een groot live orkest. Deze is voor jou, dat wordt gepresenteerd door Reinout Oerlemans, is een showprogramma vol hoogtepunten in een imposant decor.

De nadruk van het eenmalige gala ligt op de eenmalige combinaties van genres, stijlen en solisten. “Elk van de optredens symboliseert op oorspronkelijke wijze een van de vele facetten van de illustere carrière van Joop van den Ende. Het is een spectaculaire bloemlezing uit zijn verleden, heden en toekomst“, aldus de TROS.

Aan het showprogramma werken onder anderen Marco Borsato, Stanley Burleson, Di-Rect, Pia Douwes, Wendy van Dijk, Arjan Ederveen, René Froger, Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Jeroen Krabbé, Hans Liberg, Danny de Munk, Henk Poort en Willem Nijholt mee. De sterren uit Mamma Mia!’s uit heel Europa treden op, André van Duin en Paul de Leeuw doen voor het eerst samen een sketch en er is een ode aan Mary Dresselhuys en Ko van Dijk, twee van de grootste idolen van Joop van den Ende. En de jarige producent krijgt persoonlijke felicitaties uit vele landen.

Ook premier Jan Peter Balkenende hield namens het kabinet een speech tijdens de feestelijke avond. “Ik wil je bedanken voor het plezier dat je de mensen hebt gegeven“, zei de premier. “En ik noem jouw naam in het rijtje Nederlanders die iets voor het land betekenen. Albert Heijn, Heineken, Michiel de Ruiter. Hij werd van scheepsjongen admiraal. Dat deed jij in de entertainmentindustrie.

De registratie van Deze is voor jou, dat in Studio 22 werd gehouden, is vanavond tussen 20.30 en 21.55 uur te zien bij de TROS op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen