Jort Kelder begeleidt ondernemers in Dragons Den

Geplaatst op vr 16 mrt 2007 om 11:47

Jort Kelder is vanaf vanavond te zien als de presentator van het nieuwe programma Dragons Den bij de KRO op Nederland 3. In dit programma krijgen beginnende ondernemers, die nog weinig financiële middelen hebben, de mogelijkheid hun droom waar te maken. Zij willen graag een idee voor bijvoorbeeld een nieuw product verwezenlijken, maar kunnen niet starten omdat ze het geld niet hebben om te investeren in deze droom. Dragons Den helpt deze ondernemers een handje.

De jury van Dragons Den bestaat uit vier mannen en één vrouw. “Vijf durfkapitalisten, die regelmatig investeren in nieuwe of goede ideeën, maken deel uit van de jury. Zij beoordelen de plannen van de kandidaat“, aldus Anthon Fasel, hoofd informatie KRO. “De kandidaten krijgen een paar minuten de tijd om hun voorstel zo goed mogelijk te presenteren en de zakenmensen over te halen geld te steken in hun idee.” De juryleden stellen na afloop vragen en besluiten vervolgens of ze met de deelnemer in zee gaan. De investeerder krijgt in ruil voor het inlegkapitaal aandelen in de onderneming. Fasel: “Ik hoop dat er elke week minstens één idee wordt gesteund en de kandidaat de kans krijgt om zijn of haar droom te realiseren.

In de eerste aflevering, vanavond om 20.25 uur op Nederland 3, maakt de kijker kennis met zeer uiteenlopende dromen: van een sportschool tot een innovatief internet-concept. Vijf beginnende ondernemers, pitchers, proberen de ‘dragons’ Annemarie van Gaal, Jan Pieter Melchior, Arjen de Koning, Henk Keilman en Willem Sijthoff te overtuigen te investeren in hun product of idee. Er wordt in totaal voor 1,1 miljoen euro aan investeringen gevraagd. Hoeveel weten de pitchers binnen te halen?
6 Reacties op “Jort Kelder begeleidt ondernemers in Dragons Den”


 1. Babs

  Dit lijkt me erg leuk. De BBC versie is echt super en ik vind Jort Kelder met zijn maniertjes (en het feit dat hij eind redacteur van de Quote is helpt ook wel) ook erg goed gekozen als presentator.

 2. mari

  enge man

 3. Anoniem

  wat een slechte produktie was dat..

  Zonder enig gevoel.

 4. Gerit

  Het is wel heel knap om de meest ongeschikte ondernemers van het land bij elkaar te krijgen met jullie kontakten moet het toch simpel zijn iets beters te vinden.
  Mensen met een echt plan zijn er toch honderden .

 5. Pieter Koole

  Beste,
  Ik zou heel graag in contact komen met de Dragons van dragons’ den.
  Kunt u en wilt u mij hiermee helpen ?
  Alvast hartstikke bedankt.

  Ing. Pieter Koole
  Maasbree
  06 1339 1428

 6. satvertising

  beste Jort,

  Graag wil ik met je in contact komen. We hebben een briljant idee en zijn op zoek naar jou!

  Groeten en hoor je graag!

  Sander

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.