AVRO en Het Concertgebouw verlengen contract

De AVRO en het Het Concertgebouw verlengen de samenwerking rondom Het Zondagochtend Concert tot 2010. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, en Willemijn Maas (foto), directeur van de AVRO, tekenden onlangs een contract voor drie nieuwe seizoenen. De AVRO en Het Concertgebouw zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de programmering van de veertig concerten, die iedere zondag tussen september en juni plaatsvinden in Het Concertgebouw.

De veertig concerten worden dan tussen 11.00 en 12.00 uur live en integraal uitgezonden op AVRO Radio 4. De presentatie is in handen van Hans van den Boom.

Zorgverzekeraar Menzis is de nieuwe sponsor van Het Zondagochtend Concert. “De AVRO en Het Concertgebouw zijn buitengewoon verheugd dat de samenwerking rond Het Zondagochtend Concert is veiliggesteld“, laten Maas en Reinink in een gezamenlijke reactie weten. “Wij zijn bovendien zeer blij met de betrokkenheid van Menzis als nieuwe sponsor. Gezamenlijk zullen AVRO, Het Concertgebouw en Men- zis ook van het 13e seizoen Het Zondagochtend Concert een succes gaan maken.

Het Zondagochtend Concert is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot een van de best bezochte concertseries van Nederland en de best beluisterde concertserie van Radio 4. “De beleving van live muziek bevordert bij mensen een gevoel van welbevinden. Dat is minstens zo belangrijk voor je gezondheid als bewegen en gezond leven“, aldus Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen