Pauw en Witteman presenteren ‘Laatste ronde’

Laatste ronde is de titel van de nieuwe talkshow van Paul Witteman en Jeroen Pauw, die vanaf september dagelijks op het nieuwe Nederland 1 te zien zal zijn. Dat meldt dagblad Trouw.

De nieuwe programmering van Nederland 1, 2 en 3 is voor het najaar helemaal rond. Veel programma’s verhuizen naar een ander net of tijdstip. “Nederland 1 kan marktleider worden“, zegt netcordinator Roek Lips bij Publiek Centraal, een website van de Publieke Omroep. “De dagelijkse late night talkshow komt er, vrijwel zeker met Jeroen Pauw en Paul Witteman. De vooravond wordt gevuld met actualiteiten, zeg maar EnVandaag, Lingo en de medische balk, afgerond met het 8uurJournaal.

Nederland 1 krijgt vanaf september meerdere thema-avonden, zoals een ‘crime-night’ en een avond met Nederlandstalige muziek. “Er is veel discussie geweest over de vraag welke programma’s op Nederland 1 thuishoren, en welke op Nederland 2. De NCRV wilde bijvoorbeeld Man bijt hond liever op 1 hebben. Uiteindelijk hebben wij vanwege de opbouw van de avond ervoor gekozen om het op 2 te zetten. Ook al is de ruimte toch al krap op 2, dat het net wordt voor levensbeschouwing. Naar het nieuwsuur op die zender moeten we nog kijken, nu de VPRO zich terugtrekt uit NOVA.

De vooravond van Nederland 3 begint met Onderweg Naar Morgen, gevolgd door De Wereld Draait Door. Op de late avond, vanaf 22.30 uur, krijgt de kijker elke avond satire voorgeschoteld met onder meer Koefnoen, De Lama’s en Paul de Leeuw. Vanaf 23.30 is er ruimte voor experiment. Verder worden Nederlandse films een vast onderdeel en zal er veel Champions League voetbal te zien zijn. “Maar er moet ook nog veel worden aangekocht of nieuw ontwikkeld.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen