Mijlpaal voor RTL Boulevard

Het entertainmentprogramma RTL Boulevard bereikt een nieuwe mijlpaal: vanavond wordt namelijk de duizendste aflevering uitgezonden. In de uitzending van vanavond, tussen 18.35 en 19.25 uur op RTL 4, wordt ruim aandacht geschonken aan de hoogtepunten uit de voorgaande 999 afleveringen.

Daarnaast worden zowel Daphne Bunskoek als Albert Verlinde verrast met twee Master Classes.

Volgens Leo van der Goot, de grondlegger van RTL Boulevard, kunnen er gemakkelijk nog enkele duizenden afleveringen aan vastgeknoopt worden. “Als men er zorgvuldig mee om blijft gaan, worden het net zo makkelijk 3000, 5000 en meer afleveringen“, aldus Van der Goot in De Telegraaf.

In 2001 begon het programma met Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens. “En omdat Albert Verlinde op Radio 538 buitengewoon leuke radio maakte, met een licht bijtende toon en de cynische, relativerende Beau van Erven Dorens juist helemaal niets met het roddelgenre had, werden beide heren uitgenodigd om het programma met de naam RTL Boulevard te dragen. Het programma scoorde van meet af aan, maar dat was alles bij elkaar meer geluk dan wijsheid.

Frank Le Mair, hoofdredacteur van RTL Boulevard, weet het succes van zijn programma wel te verklaren. “We benaderen het grote en het kleine nieuws met een knipoog“, vertelt Le Mair. “Er komt elke dag een lawine onderwerpen op ons af en daar maken we met een redactie van 40 medewerkers een prima uitzending van. En zo lang als de kijker het wil zullen we dat blijven doen. Het is hard werken, maar het programma is enorm leuk om te maken.

Alle RTL Boulevard-deskundigen zijn vanavond te gast in de studio. “Ik heb een kleine 200 afleveringen Boulevard gemaakt, maar het is nog steeds geen routineklusje. Ik zie het eerder als een gezellige onderbreking van mijn krantenwerk“, aldus misdaadexpert John van den Heuvel bij TVgids Online. “Als je Boulevard aan kunt, kun je op tv

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen