1,3 miljoen kijkers voor Tussen kunst en kitsch



De kijkcijfers van donderdag 23 maart 2006 (SKO)

[hr][u]Tussen kunst en kitsch (AVRO, Ned1, 21:04)[/u] ? De AVRO startte gisteren een nieuwe reeks van het programma Tussen kunst en kitsch. De eerste aflevering speelde zich af in het Dordrechts museum. Presentatrice Nelleke van der Krogt praatte met experts over o.a. een zilveren tabakspot, die 30.000 euro waard bleek te zijn.

Het is ??n van de meest chique zilveren tabakspotten die bekend zijn, ontworpen door Hendrik van Beest. Geheel in Lodewijk XIV stijl met nog de oorspronkelijke loden binnendeksel om de tabak aan te drukken.

De eerste aflevering uit het nieuwe seizoen van Tussen kunst en kitsch werd gisteren door [u]1.308.000 kijkers (madl: 19.2%)[/u] bekeken. De zilveren tabakspot is bij lange na niet het meest waardevolle dat ooit vanaf de zolder, huiskamer of kelder op tafel kwam bij de experts. BN / De Stem zette de meest waardevolle vondsten op een rijtje. In de winter van 2003 dook tijdens de opnamen in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zo een hanger op met een geschatte waarde van 50.000 euro. En vorig jaar nog bleek in Antwerpen een paneeltje van de hand van de Vlaamse schilder Jan van Kessel de Jonge minimaal 100.000 euro waard. En natuurlijk in 2003 de vondst van een ets van Rembrandt, verscholen in een boek. Geschatte waarde: 25.000 euro.

[hr][u]Char, het medium (RTL4, 21:33)[/u] – Char Margolis trekt al jarenlang ruim een miljoen kijkers per aflevering met haar televisieshow op RTL 4, waarin ze zegt te communiceren met de doden. Kim Koppenol, woordvoerder van RTL 4, erkent dat er markt is voor meer van dergelijke programma’s, maar benadrukt dat het succes van Char ook schuilt in de toon die de Amerikaanse aanslaat. Koppenol in de GPD-bladen: “Ze neemt haar werk heel serieus, maar komt tegelijkertijd aards over. Je hebt niet het gevoel dat ze steeds met haar hoofd in die andere wereld zit. (..) Je moet ook goed met het medium om kunnen gaan, het medium televisie in dit geval.” Afgelopen dinsdag keken er 318.000 kijkers naar de tegenhanger van Char bij Talpa: Sarina. Aan haar programma is twee jaar voorbereiding vooraf gegaan. “Wij bij Blue Circle kennen Sarina al heel lang, ze coacht ook de deelnemers van Idols“, aldus Monica Galer van Blue Circle. “We hebben de tijd genomen om een format te bedenken waarin zij het beste tot haar recht komt. Zo is besloten Sarina te laten praten met mensen thuis, niet in een studio. Sarina kan met overleden mensen praten, maar dat doet ze niet in ieder item. Ze helpt mensen ook van hun angsten af. Ook over Char heb ik indrukwekkende dingen gehoord, maar Sarina komt geloofwaardiger over. Bij haar heb je het gevoel dat ze je buurvrouw kan zijn, ?n zij doet de readings zonder die letters.” Over een vergelijking met Robbert van den Broeke is Galer kort. “Ik geloof in wat Sarina doet. En Sarina googlelt niet.” De aflevering van Char, met Christine van der Horst als bekende gast, scoorde gisteren [u]899.000 kijkers (madl: 13.5%)[/u].

[hr][u]Prison Break (RTL5, 21:30)[/u] – De Amerikaanse thrillerserie Prison Break ging vorige week met 761.000 kijkers van start bij RTL 5. De tweede aflevering werd gisteren door [u]855.000 kijkers (madl: 12.7%)[/u] bekeken. In deze serie wil Michael Scofield zijn broer uit de gevangenis halen, die in de dodencel wacht op zijn executie. Michael laat zich ook veroordelen en opsluiten om zich vervolgens samen met z’n broer van binnenuit een weg naar buiten te banen. De serie wordt opgenomen in de in 1858 gebouwde Joliet-gevangenis, die in 2002 gesloten werd. Met 1300 gevangenen was Joliet ooit de grootste gevangenis in de Verenigde Staten en het thuis van onder meer de seriemoordenaar John Wayne Gacy, die 33 moorden gepleegd zou hebben. Er zijn slechts een paar ontsnappingen geweest in deze gevangenis vol tralies, prikkeldraad en wachttorens. Michael Scofield wordt gespeeld door Wentworth Miller. Na zijn studie vertrok hij naar L.A. om achter de schermen te gaan werken. Miller bij Veronica: “Ik had geluk met rolletjes in Buffy en ER, genoeg om me bezig te houden, maar ik moest uitzendwerk blijven doen. Pas na vijf of zes jaar kon ik stoppen. Er zijn nog steeds mensen die op filmfestivals naar me toe komen en vragen of ik niet die jongen van het kopieerapparaat was.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen