1,3 miljoen kijkers voor Van SpeijkDe kijkcijfers van zondag 8 januari 2006 (SKO)

[hr][img=200,205 left]http://www.talpa.tv/upload_mm/4/7/5/1999419101_1999999552_WAL_0041_200x200.jpg[/img][u]Van Speijk (Talpa, 20:34)[/u] – Na een compilatie-uitzending van De wedstrijden (788.000 kijkers) introduceerde Talpa gisteren de nieuwe politieserie Van Speijk. Daarvan werd de eerste aflevering door [u]1.314.000 (madl: 13.5%)[/u] bekeken. Van Speijk is volgens Talpa een politieserie in de klassieke traditie: realistisch, nuchter, met zenuwslopende spanningen en soms ook saaie werkdagen.

Peter Faber is ??n van de acteurs in de serie. Van Speijk vindt hij leuker en geloofwaardiger dan Baantjer. “Elk krantenbericht zou zo in de serie passen“, vertelt Faber in BN de Stem. De series ?Lieve Lust? en ?Parels & Zwijnen? zijn reeds geflopt op Talpa. “Die andere series waren bijna te mooi gemaakt. Het leken wel videoclips; het zag er heel strak uit, maar als kijker voel je je niet betrokken.

Van Speijk legt sterk de nadruk op spanningen tussen etnische groeperingen in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. “De Baarsjes lijkt wel een kashba. Overal buitenlandse winkels, al die fruitstalletjes. Maar op een visboer na staat er niet een Hollandse winkel meer tussen. Ziet er hartstikke gezellig uit. Maar wil je er ook tussen wonen? Hoe is het om een eenling in je buurt te worden? Natuurlijk kan dat tot irritatie leiden. Elk mens is tenslotte ook maar beperkt met zijn eigen elastiek van acceptatie.” Actrice Loes Haverkort is ook te zien in de serie. Zij vertelt in de GPD-bladen: “Ik speel op dit moment veel met Tygo Gernandt en Quintis Ristie, maar eerder ook met Johnny de Mol, Egbert Jan Weber en anderen. De opnames duren nog deze maand en dan zit het er op, dan zijn er dertien afleveringen gemaakt. Mogelijk komt er een vervolg. Ik hoop het, want ??n zo?n serie is nog een beetje kort om een karakter echt op te bouwen.

[hr][u]Taxi (NCRV, Ned1, 22:37)[/u] – Sinds gisteren zendt de NCRV acht nieuwe afleveringen van Taxi uit met Joris Linssen als taxichauffeur. In dit programma komen gewone verhalen van gewone mensen over alledaagse bijzonderheden voorbij. “De beslotenheid van een taxi in combinatie met een nieuwsgierige, ge?nteresseerde chauffeur zorgt de ene keer voor verrassende en ontroerende momenten, dan weer voor hilarische en verbazingwekkende taferelen“, aldus een woordvoerder. In de eerste aflevering van Taxi die gisteren werd uitgezonden was onder meer een jongetje te zien dat als peuter door zijn vader bewusteloos werd geslagen en daar nu nog de gevolgen van ondervindt. Ook nam een 70-jarige vrouw plaats in de taxi die niet gelukkig is met haar 23 jaar jongere vriend. Verder een jonge vrouw die afkickte van haar drugsverslaving en een nieuwe kick vond in Jezus en een vriendschap tussen twee Groningse mannen. Taxi scoorde [u]921.000 kijkers (madl: 14.7%)[/u].

[hr][u]Delft blauw (RTL5, 18:56)[/u] – Elf studenten van de TU in Delft zoeken sinds gisteren dertien weken lang de grenzen binnen de techniek op in de nieuwe RTL 5-docusoap Delft Blauw. In de vorm van telkens wisselende opdrachten wordt het uiterste van hen gevraagd in het ontdekken van technische mogelijkheden en beperkingen. Wekelijks staan de studenten, verdeeld over twee teams, tegenover elkaar tijdens het volbrengen van hun missie. Zij moeten onder andere hun hoofd buigen over nieuwe mobiliteitsvormen in Delft, bekijken of golfsurfen in Nederland mogelijk is en uitzoeken welke brandstof de toekomst heeft. Naast de onderlinge uitdagingen, zijn ook hun belevenissen in het studentenhuis, op de faculteit en in het uitgaansleven uitgebreid te zien. Ton Kas voorziet de studenten van de opdrachten. Bij de uitvoering worden ze bijgestaan door een prominente Nederlandse wetenschapper, een ondernemer of een politicus als coach. “Het leukste aan het programma lijkt me om de mensen te laten zien hoeveel lol ik heb met mijn huisgenoten“, aldus Stefan, ??n van de deelnemers. De eerste aflevering van Delft Blauw werd gisteren door [u]234.000 kijkers (madl: 3.8%)[/u] bekeken.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen