Cornald Maas haalt uit naar Nationaal Songfestival

Foto: Falco HassinkCornald Maas, jarenlang de commentator van het Songfestival, sluit zich aan bij de massale kritiek op de uitzending van het Nationaal Songfestival afgelopen zondagavond. Zo vond hij de jury bijvoorbeeld niet deskundig genoeg. “Het leek wel of ze te weinig verstand van het Songfestival hadden – Eric van Tijn uitgezonderd. Ballads scoren wel degelijk goed. Het leek wel of alles werd afgebrand. De 3JS stonden daar alsof ze een auditie aan het doen waren“, zegt Maas in De Telegraaf.

Maas vond de uitzending niet spannend. “Het was natuurlijk al evident welk lied zou winnen, de 3JS gaven zelf al aan met welk lied ze naar Düsseldorf wilden, maar deze commentaren haalden de spanning volledig weg. Die zouden ze toch moeten opvoeren.”

Technisch gezien zat de TROS-uitzending ook slecht in elkaar, zegt Maas. “Het had iets teveel van een clubhuis, terwijl Nederland zeer goed in staat is om amusementsshows te maken. En de puntentelling is niet duidelijk. Toen de reprise van het winnende lied werd gebracht, dat is nota bene de uitsmijter van het programma, werd er weggedraaid en mocht Yolanthe een afkondiging doen. Wie verzint dat nou? Yolanthe moet zich heel strak houden aan haar teksten. Ze zouden haar een vrijer rol moeten geven. Dat kan ze best.

Cornald Maas werd vorig jaar ontslagen door de TROS als commentator van het Songfestival, omdat hij op Twitter een grapje maakte over inzending Sieneke Peeters.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen