Paul Witteman durfde niet naar PvdA-manifestatie

Foto: Leendert JansenPaul Witteman heeft een uitnodiging van Job Cohen om een PvdA-manifestatie bij te wonen afgeslagen, omdat hij vreesde voor kritiek. Het ging om de bijeenkomst ‘Een nieuw jaar, een ander Nederland’, afgelopen maand in Amsterdam. “Hoe geloofwaardig zijn kritische interviews met linkse politici als je net met ze een openbaar partijfeestje hebt gevierd?“, aldus Witteman. “Ik besloot niet te gaan en mijn persoonlijke betrokkenheid bij de politiek te etaleren in de anonimiteit van het stemhokje.”

Witteman aarzelde toen hij gevraagd werd door Cohen. “‘Komen jullie ook?’, vroeg hij. Om tijd te winnen antwoordde ik naar waarheid dat ik het nog niet wist omdat die dag mijn dochter jarig was. Cohen keek me glimlachend aan, hij voelde dat mijn aarzeling elders lag. Kunnen presentatoren van een dagelijkse talkshow over het nieuws zich permitteren om met hun aanwezigheid de schijn van betrokkenheid bij één politieke partij te wekken? Loop je daar dan privé rond of toch als presentator?

Andere VARA-collega’s gingen wel naar de manifestatie. “Voor VARA-collega’s zonder nieuwsfunctie was er geen probleem. Het geheel werd bekwaam aan elkaar gepraat door VARA-coryfee Astrid Joosten. ‘We werken tenslotte voor een progressieve omroep’, zei een redacteur die me probeerde over te halen. Ik besloot toch om niet te gaan.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen