RTL vreest voor aankoop SBS door John de Mol

Foto: Nick van OrmondtRTL 4-baas Erland Galjaard noemt de plannen van John de Mol om Net 5, SBS 6 en Veronica te kopen ‘zorgwekkend’. De Mol is met zijn bedrijf Talpa de groot- ste leverancier van kijkcijferhits bij RTL 4. “Ik word er op zich niet bang van, maar zorgwekkend is het wel. Dan wordt er natuurlijk geschoven met programma’s. Het wordt hoe dan ook onrustig in Hil- versum“, zegt Galjaard in het AD. De Mol kan ook RTL-gezichten strikken. “Jack Spijkerman zou kunnen, want hij staat bij Talpa onder contract.

Een groot deel van haar succes, dankt RTL 4 op dit moment aan Talpa. “Natuurlijk is John de Mol belangrijk geweest voor RTL 4, maar ons succes is veel breder dan dat. Een aantal andere tv-hits, zoals X Factor en Benidorm Bastards en De TV Kantine komen van andere producenten.

Kijkcijferhits van Talpa die al bij RTL 4 zitten, kunnen niet zomaar worden meegenomen. “The Voice blijft echt op RTL 4. Ook Miljoenenjacht en Ik Hou Van Holland zitten vast bij ons.

Galjaard denkt dat De Mol wel veel kan verbeteren aan SBS. De zendergroep bevindt zich de afgelopen periode in een kijkcijferdal. “Bij SBS ontbrak het aan vernieuwing. Je moet niet bang zijn wat te veranderen of iets nieuws te verzinnen. En dan ga je maar eens hard onderuit. Dat is het risico.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen