John de Mol bereidt bod voor op SBS

John de Mol wil een bod uitbrengen op SBS Nederland. De mediatycoon heeft via de officiële weg laten weten dat hij geïnteresseerd is in de overname van de zendergroep. Dat zei De Mol donderdag in Pauw & Witteman. Het proces bevindt zich nog in een pril stadium. “Ja, ik wil een bod uitbrengen. De zakenbank J.P. Morgan begeleidt dit project. Vrijdag moeten de eerste brieven binnen zijn bij J.P. Morgan om je belangstelling te tonen. Als het goed is, zit daar een brief van mij bij.

De Mol is grootaandeelhouder van RTL Nederland. “RTL is niet blij. Dat is duidelijk. Ik heb vorige week met de grote bazen gezeten. Die hebben gezegd dat het wellicht ook met hen te bespreken is. Alleen de trein SBS is nu vertrokken. De vraag is: spring je op een trein die gaat of wacht je op een trein die misschien ooit komt?

De mediatycoon stoot zijn belang van 26,3 procent in RTL Nederland af, zodra hij SBS heeft gekocht. “Ik hoef de aandelen van RTL niet te verkopen, maar ik denk wel dat het een automatisch gevolg is.”

Het liefst neemt De Mol SBS samen met een andere partij over. “Ik doe de overname het liefst niet alleen, maar met een andere partij samen. De Telegraaf is een optie.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen