RTL 7-baas Peter Lubbers naar AVRO

Foto: RTLPeter Lubbers stopt na twee jaar als zenderbaas van RTL 7 en stapt over naar de AVRO. Bij die omroep wordt hij per 1 juli directeur media. Dat heeft de omroep vrijdag bekendgemaakt. Lubbers wordt bij de AVRO verantwoordelijk voor de totale programmering op radio, televisie en internet. “Om onze positie als omroep te verstevigen, zochten we een zwaargewicht uit de mediawereld. Peter voldoet in alle opzichten aan dat profiel“, zegt algemeen directeur Willemijn Maas van de AVRO.

De afgelopen zes jaar was Lubbers werkzaam bij het programmamanagement van RTL Nederland, waarvan de afgelopen twee jaar als zenderdirecteur van RTL 7. “Hij beschikt over veel kennis en ervaring, heeft een waardevol netwerk en is bovenal een zeer getalenteerde en inspirerende mediaman; iemand met een sterk ontwikkeld creatief instinct en bovendien een echte teamspeler. De komst van zo’n vooraan- staande professional is van grote betekenis voor onze toekomst“, zegt Maas.

Lubbers verheugt zich op de nieuwe job. “Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe functie en heb enorm veel zin om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het versterken van het merk AVRO. Het wordt een inspirerende periode waarin we volgende stappen moeten maken naar een nog sterkere programmering, zowel op televisie, radio als online.

Niels van ’t Hoofd, nu nog directeur media, wordt directeur financiën. Daarmee is de driekoppige directie compleet.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen