Joost Eerdmans pleit voor afschaffen Nederland 3

Joost Eerdmans, presentator van WNL, vindt dat de Publieke Omroep best een tv-zender kan inleveren. Hij wil echter niet dat de reductie van zendtijd ten koste gaat van zijn omroep. “Dat zou heel triest en onterecht zijn“, zegt de presentator in KRO Magazine. Eerdmans denkt dat eerst naar collega-omroepen gekeken moet worden. “Geef mij nou eens het verschil aan tussen de KRO en NCRV? Niemand kan me dat uitleggen. WNL heeft wat mij betreft een veel duidelijker signatuur.”

De Publieke Omroep is volgens Eerdmans veel te log. “De Publieke Omroep is veel te groot, dat is duidelijk. Maar WNL heeft een iets commerciëlere opzet dan andere publieke omroepen. De mensen hier weten waar en hoe je geld moet verdienen. Er heerst geen ambtenarencultuur; eerder juist een pioniersgevoel. Ik geloof wel in een publieke zender minder.”

Eerdmans is de presentator van het Nederland 2-programma Uitgesproken WNL, dat zich presenteert als rechtse actualiteitenrubriek. “Er waren volgens mij geen rechtse presentatoren. En die meningen willen mensen ook horen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen