‘Filemon Wesselink moet minder gaan lachen’

Foto: BNNFilemon Wesselink moet minder gieche- lig zijn in De Madiwodovrijdagshow van Paul de Leeuw. Dat vindt oud-presentator Herman Emmink, die ruim tien jaar lang het gezicht was van de tv-hit Wie van de Drie. Emmink kijkt wel graag naar de talkshow. “Paul vind ik een enorm talent. In de tijd van die non en Tante Annie vond ik hem nóg leuker. Maar Filemon Wesselink moet echt een beetje minder gaan lachen. Hij lacht werkelijk om alles wat Paul doet“, zegt hij in VARAgids.

De 84-jarige Emmink heeft ook kritiek op Matthijs van Nieuwkerk. “De man is werkelijk van alle markten thuis. Maar hij praat te vlug en hij praat door het applaus heen. Mij is altijd verteld dat je niet door het applaus heen moet praten.

Hij is wel gecharmeerd van Ferry Mingelen, Peter van Ingen, Pieter Jan Hagens, Prem Radhakishun en Wilfried de Jong. “En ik mis Clairy Polak bij Nieuwsuur. Als Clairy in beeld was stónd er iemand, dan zát daar iemand. Jammer dat ze weg is. Maar dat heet omroeppolitiek, geloof ik. Als je tegenwoordig boven de 40 bent, word je uitgekakt. Ongelooflijk.”

Van de nieuwe generatie tv-sterren, lijkt Emmink de achternamen niet te kennen. “Het gros van de jongedames ken ik niet eens. Ik heb wel eens gehoord van ene Tooske en ene Chantal, maar het zegt mij niet zo veel. Er is ook een Wendy. Zij verkleedt zich als Japanse. Ik zie het allemaal weleens voorbijkomen.”

Zijn eigen Wie van de Drie is door Omroep MAX van stal gehaald met Ron Brandsteder als nieuwe presentator. “Ron Brandsteder is natuurlijk geen Herman Emmink, maar het is weer ouderwets gezellig.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen