Hugo Borst stopt met televisie

Hugo Borst stopt met onmiddellijke ingang met al zijn werkzaamheden op televisie. Ook stopt de voetbalanalist met zijn column in het sportkatern van het AD. Dat heeft Borst donderdag laten weten in een verklaring. Borst heeft zijn contract met NOS Studio Voetbal na acht jaar ‘in goed overleg’ opgezegd. Het vierde seizoen van zijn VPRO-programma Over Vaders en Zonen gaat deze zomer niet door en het PowNed-programma Hard Gras gaat alleen door met zijn collega Henk Spaan.

De tv-persoonlijkheid is naar eigen zeggen oververmoeid. “Ik ben al maanden doodmoe. Zat tegen een burn-out aan. Ik ben dus erg voorzichtig. Dat ik met tv maken stop heeft meer redenen trouwens. Ik betrapte mezelf in 2010 op een gebrek aan inspiratie. Ik ben erg kritisch op mezelf.”

Ik vind dat een mens alles wat hij doet gepassioneerd moet doen. Dat was te vaak niet meer het geval. Mijn liefde voor voetbal en voetbaljournalistiek heeft in 2010 bovendien een enorme oplazer gekregen. Of ik de eerzucht en ijdelheid om op het scherm te verschijnen hervind, weet ik niet. Ik zie wel. Ik ga lekker schrijven.

In december stopte Borst al als tafelheer in De Wereld Draait Door.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen