TV Lab gaat Europees in 2011

Foto: NPOHet Nederland 3-project TV Lab krijgt een Europese variant. De European Broadcast Union (EBU), de organisatie achter onder meer het Songfestival, treft voorbereidingen voor een Eurovision TV Lab Night in september 2011. Dat heeft de EBU vrijdag laten weten. TV Lab is de jaarlijkse themaweek op Nederland 3 waarin omroepen nieuwe programma’s uitproberen. Aan de Europese versie doen meerdere landen mee, waardoor kijkers ook proefprogramma’s uit andere landen te zien krijgen.

De EBU, een samenwerkingsverband tussen de Europese publieke omroepen, is enthousiast over TV Lab. “Publieke televisie gaat over het luisteren naar je publiek. Het Eurovisie TV Lab doet dit precies en gaat een stap verder, door ze te betrekken in de keuze welke programma’s er op tv komen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kijker dichterbij de publieke omroepen komt te staan, vooral jongere kijkers, maar het zorgt ook voor een aantrekkelijke programmering.

Nederland 3-baas Roek Lips hoopt dat TV Lab door heel Europa te zien zal zijn. De publieke omroepen die aangesloten zijn bij EBU mogen zelf beslissen of ze meedoen. “TV Lab staat voor innovatie en interactie en doorkruist traditionele grenzen“, zegt hij.

EBU-leden die meedoen aan het TV Lab-experiment moeten één of twee pilots aanleveren, die terecht komen in een grote pool van pilots. Elk land mag vervolgens kiezen welke pilots zij uit die pool aan haar kijkerspubliek voorschotelt.

Volgens Nederland 3 hebben Zweden, Duitsland, Ierland, Engeland, Slovenie en Noorwegen inmiddels aangegeven te willen deelnemen aan het tv-project.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen