Scholier heeft spijt van uitspraken in Bij ons in de PC

Scholier Joris Lam (19) heeft spijt van de uitspraken die hij zaterdag deed in het tv-programma Bij ons in de PC met Jort Kelder. In de tv-reeks vertelde het rijkeluiskind uit Amsterdam-Zuid over zijn bezoek aan Ikea. “Ikea is eigenlijk net een terrasje. Heerlijk. Lekker kijken naar lekker dikke tienermeiden achter een buggy, die een halfbloedje voortduwen“, zei hij. Daar heeft hij nu spijt van: “Ik zag het terug en schaamde me diep. Het is natuurlijk helemaal verschrikkelijk om zoiets te zeggen.

Lam vindt het publiek in Ikea erg volks, liet hij weten in de uitzending. “Die hebben het vast ook erg naar hun zin en zijn vast ook heel goede mensen, maar die kom je hier niet zoveel tegen. Dan kom je terug van de Ikea, dan rij je weer Zuid binnen en dan denk je: ‘Eindelijk weer mooi mensen’.”

De makers van Bij ons in de PC hebben een beeld van hem neergezet wat niet helemaal klopt, zegt Lam nu op 3FM. “Het geeft een beeld alsof ik iets tegen dikke tieners of halfbloedjes heb, wat natuurlijk onzin is. Een paar van mijn beste vrienden zijn halfbloedjes. Maar het kwam er zo erg uit. Ik wil ook heel graag mijn excuses aanbieden aan iedereen die zich hierdoor gepikeerd voelt.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen