‘De Madiwodovrijdagshow ten dode opgeschreven’

De Madiwodovrijdagshow is volgens tv- recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf, niet meer te redden. Er is van alles mis met de dagelijkse VARA- talkshow van Paul de Leeuw, stelt Voller. “Het is allemaal te makkelijk: Paul legt een biefstuk op zijn hoofd, net als Lady Gaga heeft gedaan. Is er nu niemand in het productieteam die De Leeuw wat tegengas kan geven door te zeggen dat dit té flauw is om er drie hele minuten uitzendtijd aan te besteden?“, schrijft hij over de laatste uitzending.

Ook als er een mevrouw langskomt met een egeltje, omdat het met dit diertje niet goed gaat in ons land, zit het egeltje al snel op het hoofd van de presentator. En even later in zijn hemd. De mevrouw doet vrolijk mee, maar haar blik verraadt dat ze wenst dat ze er nooit aan was begonnen.

Met deze opzet gaat De Leeuw geen hoge kijkcijfers halen, denkt Voller. “Er is te veel mis met het programma dat het nieuws van de dag verwerkt tot een uurtje platte leut. Elk onderwerp is een excuus om lollig te doen, en daarna is het haastje-repje dóór naar de volgende grap.”

Tot slot vindt Voller dat De Leeuw zijn sidekicks Erben Wennemars en Filemon Wesselink als ‘handpoppetjes’ behandelt. “Zij krijgen een brokje toegeworpen en daarna een pluim van de meester. Of een veeg uit de pan. Zelfs de schijn van gelijkwaardigheid wordt niet opgehouden, en dat schuurt. Het doet pijn om naar Filemon te kijken, die zich in de rol van aangever helemaal niet thuis lijkt te voelen.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen