Undercover in Nederland over paardenhandelaar mag toch

Foto: SBSAlberto Stegeman mag zijn aflevering van Undercover in Nederland over een malafide paardenhandelaar toch uitzen- den. Dat heeft de rechter in Amsterdam vrijdag bepaald in hoger beroep. Vorige week oordeelde de rechter nog dat de aflevering niet mocht worden uitgezon- den. “Het recht heeft gezegevierd. Ik ben zeer tevreden met de uitspraak van de rechter. Dit is de uitkomst waar we op gehoopt hadden en waarom we ook in versneld hoger beroep zijn gegaan“, laat Stegeman weten.

Stegeman wilde de aflevering over de paardenhandelaar, die zieke paarden als gezonde paarden verkoopt, eigenlijk afgelopen zondag uitzenden. Nu staat de aflevering voor komende zondag in de schema’s. “De vrouw benadeelt vele mensen die eindelijk hun droompaard zouden krijgen maar uiteindelijk alweer snel afscheid moeten nemen van het dier omdat het te ziek en zwak is om te berijden. Deze uitspraak laat zien dat het gelukkig nog steeds mogelijk is in Nederland om dit soort misstanden aan de kaak te stellen“, zegt Stegeman.

De rechter was bij de eerste rechtspraak van mening dat Stegeman een uitzending mocht maken over deze vrouw als er een behoorlijk weerwoord in wordt meegenomen, maar verbood het gebruik van de verborgen camera. Ook de beelden waarop te zien is dat Alberto de vrouw confronteert, mochten van de rechtbank niet worden uitgezonden.

Alberto Stegeman heeft de desbetreffende uitzending donderdag in zijn geheel aan de rechter getoond en die besliste vrijdag in het voordeel van de undercoverjournalist. De aflevering is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen