‘Omroepmuziek NPO en RTL beter dan muziek SBS’

Musicus Stephen Emmer vindt de omroepmuziek van de Publieke Omroep en RTL Nederland beter dan de muziek van de SBS-Groep. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Stephen maakte onder meer muziek voor RTL en NOS. “In Nederland vind ik de muziek van de publieke omroepen en RTL beter dan die van de SBS-zenders. Misschien flauw om te zeggen, omdat ik niet zo veel voor SBS doe, maar ik meen het echt. Meer van hetzelfde, altijd weer met een gitaar…,” vertelt Stephen.

Stephen Emmer is met zijn bedrijf Estation marktleider. Hij schreef sinds 1984 honderden composities en is de maker van bijvoorbeeld de muziekjes in RTL Boulevard, het NOS Journaal, de melodie van het Radio 538 Nieuws en de huisstijlen van RTL 4, 5 en 7.

Volgens Stephen willen tv-zenders op muziekgebied voor van hetzelfde. “Wat me de laatste tijd ook opvalt, is dat klanten zich niet willen onderscheiden, maar juist zeggen: ’net zoals bij die en die’. Dat is geen goede ontwikkeling, je moet áltijd anders zijn. Als iedereen voor strijkers kiest, gebruik ik een vertraagde fietsbel of een regendruppel in een grote loods. Gaat iedereen voor druppels, dan neem ik strijkers.”

Toch prijst hij de Nederlandse omroepmuziek. “Die is van hoog niveau, zeker als ik kijk naar tv-land Amerika. De tune van de actualiteitenrubriek van de landelijke zender ABC klinkt alsofie uit een Casio-doosje komt.

Stephen haalt zijn neus niet op voor lokale omroepen. “Het leidt soms wel tot hilarische situaties: ik ben een keer helemaal naar Omroep Zeeland gereden en stond binnen vijf minuten weer buiten. ’We willen graag wat nieuwe muziek’, vertelde de baas en daar kon ik het mee doen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen