Frans Duijts: ‘RTL Boulevard is voor mij het Journaal’

Zanger Frans Duijts, die elke zondag te zien is met een reallifesoap op RTL 4, gebruikt RTL Boulevard en Shownieuws als ‘brenger van het nieuws’. “Voor mij is Boulevard wat voor veel anderen het Journaal is. Albert Verlinde, Winston Gerschtanowitz en Humberto Tan doen dat top. Maar Patty Brard en Viktor Brand in Shownieuws doen het net zo goed“, zegt Duijts in VARAgids. Verder vervult Duijts zijn informatiebehoefte met de televisieshow Ik Hou Van Holland. “Ik ben nogal leergierig.

Volgens Duijts kan men veel van Ik Hou Van Holland leren. “Daar komen altijd van die leuke weetjes voorbij“, geeft de zanger aan.

Duijts maakt verder vooral veel gebruik van websites als Uitzendinggemist.nl. “Zo pak ik in de ochtend nog wel eens wat dingetjes mee. De Wereld Draait Door bijvoorbeeld. Wat een boeiende man, die Matthijs van Nieuwkerk. Hij weet zijn gasten zo goed uit de tent te lokken. Ik ben ook gek op Paul de Leeuw. Hij schakelt zo verschrikkelijk snel tussen humor en ernst. Ook leuk: Life 4 You met Carlo en Irene. Altijd nieuwe gadgets, nieuwe dingetjes en vrolijke gasten.

Ook Marloes Overgaauw, de vrouw van Duijts en tevens te zien in de RTL-soap, kijkt niet graag naar het Journaal. “Ik gebruik Boulevard en Shownieuws als brenger van het nieuws. Ik ben niet zo’n krantenlezer, maar als ik naar Boulevard of Shownieuws kijk, ontgaat mij toch niets van het nieuws.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen