Chantal Janzen presenteert Gouden Televizier-Ring

Chantal Janzen (Foto) neemt de centrale presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala 2008 over van Frits Sissing. Dat heeft de AVRO besloten nadat afgelopen woensdag bekend werd dat Frits Sissings ‘Op zoek naar Evita’ is genomineerd voor de publieksprijs. De AVRO wil iedere vorm van partijdigheid voorkomen. Eindredacteur Gerben Bakker: “Het zou gek zijn wanneer Frits Sissing als presentator de kijker oproept om op zijn eigen programma Op zoek naar Evita te stemmen.

De AVRO wil partijdigheid voorkomen en is daarom erg blij dat Chantal Janzen bereid is gevonden om de centrale  presentatie van het gala over te nemen. Eindredacteur Gerben Bakker: “Tijdens het gala zetten we de drie genomineerde programma’s in het zonnetje. Daar hoort Frits Sissing, de presentator van Op zoek naar Evita, nu ook bij.”

Tijdens de anderhalf durende liveshow bepaalt de kijker welk van de drie genomineerde programma’s de felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2008 verdient. Afgelopen woensdag werden de genomineerden bekend gemaakt: Gooische Vrouwen (RTL), Mooi! Weer de Leeuw (VARA), en Op zoek naar Evita (AVRO).

Chantal Janzen ging afgelopen woensdag al met de camera op pad om de drie genomineerde programma’s met het goede nieuws te overvallen. Presentator Paul de Leeuw van Mooi! Weer de Leeuw reageerde bijzonder verheugd en rende naar zijn redactieteam om daar de champagne te laten knallen. Ook Linda de Mol was aangenaam verrast. “Ik ben nu voor de vijfde keer genomineerde voor de Gouden Televizier-Ring. Het lijkt wel op het Anita Witzier-syndroom. Ik zie in Mooi! Weer de Leeuw met 1,8 miljoen kijkers een grote concurrent. Ik ben al heel blij met de nominatie.

Frits Sissing en Pia Douwes waren erg verrast toen Chantal Janzen met haar cameraploeg een redactievergadering binnen viel. Frits Sissing: “Natuurlijk vind ik het  jammer dat ik dit jaar de Gouden Televizier-Ring niet kan presenteren. Ik zag er erg naar uit. Maar een nominatie voor de ring maakt veel goed.

Het gala van de Gouden Televizier-Ring 2008 wordt op vrijdag 24 oktober aanstaande live uitgezonden door de AVRO om 20.30 uur op Nederland 1. Om 19.55 uur zal Chantal Janzen live verslag doen vanaf de rode loper in de Rode Loper Show.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen