RTL-ploeg belaagd in Kanaleneiland

Een televisieploeg van het programma 4 in het land van RTL 4 is dinsdagmiddag in de wijk Kanaleneiland belaagd door een groepje jongeren. De jongeren sloe- gen een ruit in van de televisiewagen en namen wat spullen mee. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De medewerkers die zich bedreigd voelden hebben aangifte gedaan bij de politie. De RTL-ploeg wilde een item maken over de hekken die rondom een seniorenflat zijn geplaatst bij de Gasperilaan en ging daarvoor ook de wijk in.

Na een interview met een politievoorlichter gingen de verslaggever en een camera- man de wijk in om opnames te maken, meldt Blik op Nieuws. Een groep jongeren keerde zich echter tegen het tweetal en ontstond er een bedreigende situatie. Daarna werd het raam van de auto ingeslagen en werden diverse spullen uit de auto gestolen. De verslaggever en de cameraman hebben bij de politie aangifte gedaan.

De hekken moeten de vluchtroutes voor scooterdieven afsnijden. De oudere bewoners waren niet blij met de maatregel, omdat ze nu een stuk om moeten lopen naar het winkelcentrum en de bushalte.

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van de media bedreigd worden in Kanaleneiland. Eerder dit jaar werd een verslaggever van het Algemeen Dagblad ook door jongeren gesommeerd de wijk te verlaten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen