Opnamen nieuwe tv-serie Penoza van start gegaan

Foto: Leendert JansenHet nieuwe achtdelige kwaliteitsdrama Penoza is onlangs in productie gegaan. Dat heeft de KRO maandag laten weten. Penoza, een productie van NL Film & TV, vertelt het verhaal van Carmen (Monic Hendrickx), de vrouw van een beruchte drugsbaron. “Penoza toont een duidelijk beeld van de Nederlandse drugshandel waar eigen wetten en regels bestaan. Scenarioschrijver Pieter Bart Korthuis heeft voor het scenario drie jaar uitge- breide research gedaan“, zegt producent Johan Nijenhuis.

Penoza schetst een beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede gemaakt worden. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Monic Hendrickx, Thomas Acda, Fedja van Huet, Johnny de Mol, Tom Jansen, Olga Zuiderhoek, Medina Schuurman, Marcel Hensema, Maartje Remmers, Hajo Bruins en Peggy Jane de Schepper. “Een ijzersterke cast“, vindt producent Nijenhuis.

Als Carmen er in de eerste aflevering achter komt dat haar man een groter aandeel in de georganiseerde misdaad heeft dan ze voor zichzelf durft toe te geven, dwingt ze hem met de onderwereld te breken. Net als haar leven zich ten goede lijkt te keren wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon geliquideerd. Het leven van Carmen verandert ingrijpend. Uit hoeken en gaten duiken schuldeisers op en bedreigingen aan haar adres volgen. Ook Justitie zet haar stevig onder druk; als zij getuigt tegen de compagnons van haar man garandeert Justitie haar bescherming.

Carmen wil niet leven als beschermd getuige, ver weg van haar familie en vrienden en neemt daarom een drastisch besluit. Ze vecht zich een plek naar de top van de misdaad, waar niemand aan haar of haar gezin durft te komen. Al snel weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen en vervagen de grenzen tussen goed en kwaad.

De KRO zegt het belangrijk te vinden om Nederlands kwaliteitsdrama te ontwikkelen dat mensen amuseert, maar ook inspireert tot nadenken over menselijke en maatschappelijke dilemma’s.”Ik ben er trots op dat we het aandurven om deze thema’s aan te snijden in een gewaagd nieuw genre als de ‘polder-maffiaserie’“, aldus KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus. “Want welke waarden blijven overeind wanneer de veiligheid en het geluk van je gezin op het spel staan? En welke keuzes maak je in een wereld waarin de grenzen tussen goed en kwaad vervagen?

De regie van Penoza is in handen van Diederik van Rooijen (Stella’s Oorlog, Meiden van de Wit, Keyzer & de Boer Advocaten). Naar verwachting zal de KRO Penoza in het voorjaar van 2011 uitzenden.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen