Rob Kamphues wil nominatie voor De Reünie

Rob Kamphues hoopt dat De Reünie dit jaar genomineerd wordt voor De Gouden Televizier-Ring. De show kreeg nog nooit een nominatie. “Als ik eerlijk ben, en dat geldt voor elke tv-maker, wil ik uit alle hoeken de erkenning krijgen die er te krijgen valt“, zegt hij in Televizier. “Ik ben heel erg blij met de kijkcijfers van De reünie. En ik ben ook heel blij met de waardering van de critici en mensen uit het theater. Maar het zou ook leuk zijn als de tv-kijker ziet dat het een bijzonder tv-programma is.”

Toch is het geen kwestie van leven of dood, geeft Kamphues toe. “Tegelijkertijd staat die Ring ook niet heel hoog op mijn verlanglijstje. Als ik zie wie hem in het verleden wel eens heeft gewonnen, ook al is dat lullig om te zeggen… Maar ik geef ook toe: als ik hem wél zou winnen, zou ik hem zeker aanpakken.

Kamphues vindt dat er iets raar met de Ring aan de hand is. “De programma’s die ik heel mooi en goed vind, komen niet eens voor een nominatie in aanmerking. Holland sport, bijvoorbeeld. Opgelicht ook niet, terwijl het een zeer goed bekeken en een fantastisch programma is. De genomineerden voor een Ring zijn geen afspiegeling van wat ik goede tv vind – hetzelfde geldt voor het Gouden beeld.

Carlo Boszhard verwacht ook niet genomineerd te worden met De TV Kantine. “Het zou geweldig zijn als we worden genomineerd, maar ik zie het niet snel gebeuren. Waarom niet? Omdat Gooische vrouweneen nominatie krijgt, want die is al drie keer genomineerd. En ook zonder Willemijn blijft die serie leuk. En ’t Vrije Schaep krijgt ook een nominatie. En dan nog Boer zoekt vrouw of zoiets. Ik verwacht het dus niet.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen