895.000 kijkers voor K2 Zoekt K3: SBS 6 marktleider


De kijkcijfers van zaterdag 22 augustus 2009 (SKO)

Foto: SBS

K2 Zoekt K3 (SBS6, 19:59) – De nieuwe zaterdagavondshow K2 Zoekt K3 is met 895.000 kijkers (madl: 19.9%) goed van start gegaan. De zoektocht naar een nieuw K3-meisje bezet daarmee de vierde positie in de kijkcijfer top-15 van zaterdag. Het nieuwe seizoen van Het Beste Idee Van Nederland scoorde met 917.000 kijkers (madl: 17.0%) nog beter. Dankzij de scores van deze programma’s was SBS 6 zaterdag voor de tweede dag op rij marktleider met een aandeel van 15,6 procent.

Met K2 zoekt K3 speelt producent Studio 100 handig in op het wereldwijde succes van talentenjachten. “We hebben van de nood een deugd gemaakt“, verklaart Hans Bourlon van Studio 100 in De Standaard. “We zaten nu eenmaal met de situatie dat Kathleen opstapte. We beslisten dus om een nieuw K3-lid te zoeken en zo’n televisieshow leek ons een goeie manier. We bieden de deelneemsters ook een meerwaarde tegenover de andere talentenjachten. Wie wint, heeft concrete vooruitzichten. Ze kan meteen deelnemen aan tachtig concerten, en er staan opnames van een nieuw album en een film op het programma. K3 is iets unieks. Bij andere talentenjachten deemsteren de winnaars maar al te vaak weg na een tijdje.

Het Beste Idee Van Nederland (SBS6, 21:25) – Het presentatieduo Henkjan Smits en Tooske Ragas is terug op SBS 6 met een nieuw seizoen van hun programma Het Beste Idee Van Nederland. De eerste aflevering trok zaterdag 917.000 kijkers (madl: 17.0%). “Er hadden zich 6500 mensen opgegeven voor Het beste idee van Nederland. Onder hen dus ontzettend veel kinderen met vooral duurzame ideeën. Dat is een goede ontwikkeling“, vertelt Smits in De Telegraaf. “Ik zie dat nog niet echt bij mijn eigen kinderen, Floor van tien en Valérie van zeven. Al sta ík thuis het langst onder onze rainshower. Hmm, heerlijk wakker worden.

Ik Hou Van Holland (RTL4, 20:36) – Beau van Erven Dorens haalt in Ik Hou Van Holland de raarste capriolen uit. Dat sommigen Van Erven Dorens nog een beroepskakker noemen, vindt hij onterecht. “Ik weet best dat ik een raar accent heb en soms wat vreemd uit de hoek kan komen, maar dat is toch geen reden om mij nog steeds voor beroepskakker te verslijten?“, vertelt hij in De Telegraaf. “Ik ben er een beetje klaar mee. misschien moet ik maar mijn baard laten staan, drugs gebruiken en vreemdgaan, om meer credible te zijn. Dan word ik de beroepskakker from hell. En ik wil ook heel graag schlagerzanger worden in Duitsland en male stripper in Las Vegas. Dat wordt natuurlijk een heel debacle. By the way: ik hou heel erg van debacles.” Een herhaling van Ik Hou Van Holland trok zaterdag 605.000 kijkers (madl: 11.8%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen