Wendy van Dijk: ‘Band met Martijn moest groeien’

Foto: Mike van den Toorn

Het was niet meteen dikke mik tussen het bekende presentatieduo van RTL 4 Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. Dat vertelt de presentatrice in een interview met Beau Monde. Van vriendschap op het eerste gezicht was volgens Van Dijk geen sprake. “Dat heeft moeten groeien“, vertelt de televisiester in het blad. “Ik vond Martijn meteen aardig, maar wel een kat-uit-de-boom-kijker. Iets wat ik ook best wel ben geworden. Allebei voorzichtig dus, maar wel met groot respect voor elkaar.”

De manier waarop Krabbé haar benaderde, vond Van Dijk erg prettig. “Ook ik heb mijn onzekerheden en dan is het heel fijn om van een vakman als Martijn bij een eerste ontmoeting te horen dat hij het fantastisch vindt om met mij – in zijn woorden ‘de vrouw die zo veel televisieprijzen heeft gewonnen’ – te mogen werken.”

Inmiddels zijn de twee bijna met elkaar vergroeid. “Als Martijn niet naast me zou staan, zou ik bloednerveus zijn. Het is net alsof ik mijn pakje zenuwen bij hem neerleg en hij het zijne bij mij. We kennen elkaar zo goed.”

Soms is er iets, zit mijn lens niet goed of schijnt er een te scherpe lamp in mijn ogen waardoor ik de autocue niet goed kan lezen. Martijn merkt dat aan me, ik voel dan meteen een rustgevende hand op mijn rug. We slepen elkaar door de liveshows heen, zijn echte vrienden.”

Van Dijk en Krabbé presenteren momenteel elke vrijdag de tv-hit The Voice of Holland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen