SBS 6 na 31 december door met Utopia

Foto: RTL

De SBS 6-show Utopia komt niet zoals gepland op 31 december ten einde. Ook in 2015 is het programma elke werkdag op tv. Dat heeft SBS 6 vandaag bekendgemaakt. De bewoners van Utopia zijn vandaag bijeengeroepen om de mededeling aan te horen. “Na ruim acht maanden mag de conclusie zijn dat Utopia, het sociale experiment, nog lang niet ten einde is“, begon de boodschap. “Het najagen van een grootideaal (…) heeft meer voeten in de aarde dan in één jaar te realiseren valt.

Utopia draait om het creëren van de perfecte samenleving. “Aan het eind van dit jaar wordt, volgens plan, ‘de Utopiaan van het Jaar 2014’ gekozen. De winnaar krijgt het bedrag dat op dat moment in de staatskas zit, na aftrek van alle kosten.

Daarna is aan de bewoners de vraag wie er wil blijven. “Iedereen die wil stoppen op 31 december 2014, kanstoppen. En iedereen die wil blijven, kan blijven.

Iedereen die op dit moment in Utopia verblijft, mag in de komende maanden één uur familie uitnodigen om te overleggen over een beslissing.

Sommige bewoners reageerden paniekerig op het nieuws. “Vanessa is in paniek. Ze wil wellicht wel blijven, maar weet niet of ze haar kinderen dit aan kan doen.

Utopia is sinds januari elke werkdag te zien op SBS 6. Het is het meest bekeken vooravondprogramma van de familiezender ooit.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen