Knevel en Van den Brink hadden einde niet verwacht

Andries Knevel en Tijs van den Brink hadden niet verwacht dat ze zich vrijdag opeens moesten opmaken voor hun laatste uitzending ooit. Dat vertellen ze vandaag in het AD. NPO-tv-baas Frans Klein kondigde ’s ochtends aan dat hij stopt met Knevel & Van den Brink, dus hadden de EO’ers ’s avonds hun laatste uitzending. “We wisten wel dat er het een en ander speelde rond de late-night-shows bij de publieke omroep, maar dit abrupte einde hadden wij niet verwacht“, zegt Van den Brink.

Van den Brink heeft er geen goed gevoel bij. “Het was wel even slikken. We hadden de hoop dat wij er volgend jaar wellicht mee door konden gaan. Maar dat mag niet zo zijn.”

We hadden het graag eerder geweten, dan hadden we onze allerlaatste uitzending misschien passend kunnen afsluiten. Daar ontbrak nu de tijd voor.”

De EO-presentator weet niet of de dalende kijkcijfers meespeelden. “Dat weten wij niet. Ons is niets gemeld. Dat soort onderhandelingen speelt zich af op directieniveau tussen de EO en de Nederlandse Publieke Omroep.

Tv-recensenten waren ook kritisch. “Ik ga de televisierecensenten niet zelf recenseren. Ik heb het gelezen en er kennis van genomen.

Eerder was al duidelijk dat niet Knevel & Van den Brink, maar Eva Jinek de talkshow van Jeroen Pauw gaat vervangen in de winter. Nu is duidelijk dat ze ook niet terugkeren als Pauw met zomervakantie is.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen