Jeroen Pauw schrikt niet van kritiek op interview

Jeroen Pauw is niet geschrokken van de reacties op zijn ‘vrouwonvriendelijke’ uitspraak in het AD. “Het zal me een zorg wezen. Als je het er niet mee eens bent, doe er iets aan“, zegt de VARA-ster op Nu.nl. Pauw wordt vandaag in het AD gevraagd of er in zijn nieuwe talkshow Pauw meer vrouwen te gast zullen zijn dan in zijn vorige talkshow Pauw & Witteman. “Als ze langzamerhand iets in onze samenleving gaan betekenen wel. Maar feitelijk is dat niet zo“, zei de presentator daarop.

Het levert Pauw flink wat kritiek op, maar daar trekt hij zich niets van aan. “Ik snap dat het provocerend over kan komen, maar het is een feitelijke constatering. Als je de hele quote leest, begrijp je wat ik bedoel.

De quote van Pauw werd vervolgd met: “Grote gemeenten hebben geen vrouwelijke burgemeester, er zijn minder vrouwelijke hoogleraren en zelfs ministers. Op het terrein waarop je het vaakst mensen uitnodigt, personen die kleur aan onze samenleving geven vanwege hun functies, zijn vrouwen ontzettend ondervertegenwoordigd.

Pauw is vanaf 1 september elke avond te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen