Jack Spijkerman haalt uit naar Parool-columnist

Jack Spijkerman noemt een column van cabaretier Diederik Stevens in Het Parool een ‘onvoorstelbaar onzinstuk’. Dat schrijft hij in een reactie in dezelfde krant. Stevens schreef dat een vriend uit Australië eerder terugging, omdat hij de tv hier plat en primitief vond. “Afgezien van het feit dat ik niet geloof dat iemand een land verlaat omdat ie de televisie daar maar niets vindt, had vriend Fred ook kunnen kijken naar Tussen kunst en kitsch, Wildpark Nederland of Story of the Jews.

Maar op de  twee dagen die in het stuk worden beschreven was er veel meer op tv, aldus Spijkerman. Hij noemt Zomergasten, Undercover in Nederland, De Slimste Mens en Kijken in de Ziel. “Of naar die prachtige documentaire over de veel te vroeg overleden Fritz Korbach.”

Vriend Fred lijkt op die Amerikaanse toerist die zich rechtstreeks van Schiphol naar de Wallen liet rijden, daar even zijn ogen uitkeek en vervolgens rechtstreeks terugging naar Schiphol met de mededeling: ‘Ik ga nooit meer naar Amsterdam. Het is een vieze stad, want daar zitten overal hoeren achter de ramen.‘”

Stevens besloot zijn stuk met de woorden: ‘Ik ga bij vriend Fred wonen.’ “Dat moet Diederik dan maar doen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen