Nederland 1, 2 en 3 vanaf nu NPO 1, 2 en 3

Nederland 1, 2 en 3 zijn niet meer. De drie publieke tv-zenders van de Publieke Omroep heten vanaf vandaag NPO 1, 2 en 3. Dat heeft de NPO vandaag laten weten. NPO-bestuurder Shula Rijxman is bij. “Laat ik eerlijk zijn: we hebben natuurlijk best wat weerstand gehad. Veel mensen vroegen zich af waarom dit nodig was, ook bij de omroepen. Maar inmiddels is dat achter de rug en maken we met elkaar deze stap. NPO staat voor wat wij zijn: Nederlands en voor het publiek”, vertelt ze.

Volgens Rijxman is het belangrijk dat de drie netten door het merk ‘NPO’ nu aan elkaar verbonden worden. “Er worden vele honderden mooie uitzendingen door de omroepen gemaakt. Grootste risico is dat ons aanbod versnippert raakt en dat het publiek het niet meer terug kan vinden. We willen gewoon eenvoudig terug te vinden zijn.

Bang dat ze wel erg grote merknamen weggooit, is ze niet. “We gooien niets weg, er komt iets ondersteunends bij. De publieke omroep heeft verschillende sterke merken, en dat blijven ook sterke merken.

Kijk maar naar de nieuwe logo’s: de 1-2-3 van de televisiezenders blijven sterk zichtbaar, de grijze NPO-ruit in het logo is juist ondersteunend aan de zenders en netten. We bundelen het met één herkenbare naam: NPO.”

Het wordt even wennen, besluit Rijxman. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het publiek uiteindelijk went aan de nieuwe namen op de radio- en televisiezenders? Dat is een kwestie van tijd.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen