René van der Gijp stopt met VI Oranje

Foto: Studio KastermansRené van der Gijp stopt na dit seizoen met VI Oranje, het tweejaarlijkse RTL 4-programma tijdens het EK en WK Voetbal. Dat heeft de voetbalkenner vanavond bekend gemaakt in RTL Boulevard. Van der Gijp is vooral Johan Derksen helemaal zat. “Wat ik hier de afgelopen week heb meegemaakt, is gewoon krankzinnig. Dit hou je nooit geen vijf weken meer vol. Ik zal hier nooit meer een EK of WK doen met hen, nooit meer. Ja, één of twee keer per week aan tafel, maar meer niet.

Dit weekend zei Van der Gijp in Trouw klaar te zijn met Derksen, waarna hij op zijn beurt een vernietigende column schreef over zijn collega. “De hele column, dat is natuurlijk ook een beetje zijn manier van schrijven.”

Van der Gijp ligt er niet wakker van dat hij een megalomane pillenslikker wordt genoemd. “De RTL-directie wilde hem nog proberen tegen te houden om het te doen. Toen zei ik: ‘Nee, kom op, dat moet je gewoon laten doen. Doe niet zo raar, zeg.’ Pak je pen en ren naar boven. Schrijf lekker waar je zin in hebt.”

Derksen is niet goed voor het programma, meent Van der Gijp. “Misschien is het handig voor Johan om na een week of vijf eens in de spiegel te kijken – dat heeft hij denk ik nog nooit gedaan – en eens bij zichzelf te rade gaan: wat heb ik gepresteerd in die vijf weken? Ja, niks. Dat vind ik zonde.”

Het wordt niet veel beter meer, stelt hij. “Vanaf nu moet je wel eens kritisch naar je eigen programma kijken. Op zich vind ik daar na vijf jaar niet veel mis mee, maar blijkbaar denkt hij daar anders over.”

Vooral het kritisch blijven over Oranje en Louis van Gaal zal Derksen de das om doen, verwacht Van der Gijp. “Dat vasthouden aan dingen die je ooit gezegd hebt, is gewoon niet handig. Dat moet je niet doen. Je loopt zo snel achter de feiten aan, het gaat zo snel. Voor je het weet, zitten ze maandag op die rondvaartboot.”

De ruzie is echt. “Het is geen act en het is ook niet voor het geld. Als mensen denken dat dit een soort truc is om een boek zo te gaan verkopen, dat is het voor mij niet. Ik krijg van dat boekje geen euro. Nog geen halve. Ik wil het niet ook.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen