Patricia Paay piekert over tv-toekomst

Patricia Paay piekert soms over hoe het nu verder moet met haar professionele leven. Dat geeft de diva toe in weekblad Story. Paay heeft een hypotheek, maar geen tv-werk. “Het enige dat ik hoop, is dat ik wat minder zorgen krijg over hoe het verder met me gaat. Heel af en toe vraag ik mij toch af: wat brengt de toekomst? Kan ik voor mezelf zorgen? Ook al zie je er heel jong uit en functioneer je nog net zo goed als twintig jaar geleden, wordt er gezegd: ‘Ja, maar ze is tóch oud’“, zegt ze.

Dat vindt de tv-diva jammer. “Dat is volgens mij typisch Nederlands. Dat zie je niet in Engeland en Amerika, waar oudere presentatoren en mediapersoonlijkheden juist gerespecteerd worden. Hier is het de trend om jonge mensen te nemen.

Deels heeft Paay er begrip voor. “Als ik af en toe nog iets leuks kan doen, dan doe ik het. Gewoon lekker lachen, een beetje meedoen, voor mij is dat prima. Het is natuurlijk fijn dat ik die naamsbekendheid nog steeds heb en af en toe gezellig mag meedoen.

Maar dingen die ik absoluut niet leuk vind, doe ik niet. Zelfs als zou ik alleen nog maar een droge boterham kunnen eten. Want eerlijk gezegd, het is tegenwoordig de lulligheid ten top wat je op tv ziet. Ik begrijp er vaak helemaal niets van.

Paay is momenteel bezig met een programma-idee. “Ik vertel daar nog niets over, maar binnenkort ga ik ermee aan de slag.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen